Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i orzeźwiający biszkopt z delikatnym musem truskawkowym i cytrynową galaretką. Ciasto nie za słodkie, lekko kwaskowate, idealne na lato.
Białka ubijamy na sztywno. Do ubitych białek dodajemy po jednym żółtku i po trochę cukier, cały czas ubijamy aż do wyczerpania składników.
Na końcu dodajemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i delikatnie, ale dokładnie mieszamy.
Ciasto wylewamy na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Biszkopt pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C przez około 25-30 minut. Biszkopt po upieczeniu studzimy na kratce.
Galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 2 szklankach wrzącej wody i odstawiamy do wystudzenia. Truskawki za pomocą blendera miksujemy na mus.
Do truskawkowego musu dodajemy tężejącą galaretkę i cukier puder. Wszystko miksujemy około 2-3 minut.
Dużą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy w niej biszkopt, na który wylewamy tężejący mus truskawkowy. Wyrównujemy i wkładamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia.
Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 1,2 litra wrzącej wody i odstawiamy do wystudzenia. Tężejącą cytrynową galaretkę wylewamy na mus truskawkowy.
Ciasto schładzamy w lodówce najlepiej całą noc.
Smacznego !!!
;-D
Mocno czekoladowe muffiny, które zrobić bez użycia miksera !
Odsłon: 264
Witam serdecznie i zapraszam na paprykę faszerowaną ryżem i mięsem mielonym,...
Odsłon: 42
Makaron tagliatelle w kremowym sosie śmietanowym z krewetkami i szpinakiem je...
Odsłon: 36
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 134
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 502
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 518
Mocno czekoladowe muffiny, które zrobić bez użycia miksera !
Odsłon: 264
Witam serdecznie i zapraszam na paprykę faszerowaną ryżem i mięsem mielonym,...
Odsłon: 42
Makaron tagliatelle w kremowym sosie śmietanowym z krewetkami i szpinakiem je...
Odsłon: 36
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 134
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 502
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 518
Składniki
Białka ubijamy na sztywno. Do ubitych białek dodajemy po jednym żółtku i po trochę cukier, cały czas ubijamy aż do wyczerpania składników.
Na końcu dodajemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i delikatnie, ale dokładnie mieszamy.
Ciasto wylewamy na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Biszkopt pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C przez około 25-30 minut. Biszkopt po upieczeniu studzimy na kratce.
Galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 2 szklankach wrzącej wody i odstawiamy do wystudzenia. Truskawki za pomocą blendera miksujemy na mus.
Do truskawkowego musu dodajemy tężejącą galaretkę i cukier puder. Wszystko miksujemy około 2-3 minut.
Dużą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy w niej biszkopt, na który wylewamy tężejący mus truskawkowy. Wyrównujemy i wkładamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia.
Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 1,2 litra wrzącej wody i odstawiamy do wystudzenia. Tężejącą cytrynową galaretkę wylewamy na mus truskawkowy.
Ciasto schładzamy w lodówce najlepiej całą noc.
Smacznego !!!
;-D
Przepisy Desery
Desery
Kremówka
Desery
Ciasto z rabarbarem
Desery
Zawijaski drożdżowe z serem i jagodami
Desery
Tiramisu truskawkowe.
Kremówka
Klasyczna kremówka, to ciasto, które wymaga czasu na jej przygotowanie, lecz...
Odsłon: 108
Ciasto z rabarbarem
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 134