Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczny w przygotowaniu torcik ze świeżymi owocami (np. malinami lub borówkami) i owocową galaretką.
Budynie ugotować w podanej ilości mleka, ostudzić. Galaretkę rozpuścić w podanej ilości wody, odstawić do stężenia.
Przygotować krem – miękkie masło zmiksować do osiągnięcia puszystej białej masy, dodawać po łyżce ostudzonego budyniu, ciągle miksując do uzyskania gładkiego kremu, odstawić.
Przygotować biszkopt: żółtka oddzielić od białek, dodać proszek do pieczenia i odstawić. Białka ubić na sztywno, dodać cukier, zmiksować, dodać żółtka wymieszane z proszkiem do pieczenia, wymieszać delikatnie na najniższych obrotach. Na koniec dodać przesianą mąkę, całość delikatnie wymieszać łyżką i przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopniu do suchego patyczka przez około 25 minut, wystudzić.
Na ostudzony biszkopt wyłożyć krem, ułożyć owoce, na wierzch wylać tężejącą galaretkę , włożyć do lodówki na co najmniej 4 godziny aby całość stężała.
Smaczne i orzeżwiające ciasto nie wymagające wielkich umiejętności.
Odsłon: 11907
Tak sobie wczoraj siedziałam i ciasto z tego co w domu było wymyślałam, przep...
Odsłon: 12015
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 94
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 32
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 63
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 160
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 94
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 32
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 63
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 160
Składniki
Budynie ugotować w podanej ilości mleka, ostudzić. Galaretkę rozpuścić w podanej ilości wody, odstawić do stężenia.
Przygotować krem – miękkie masło zmiksować do osiągnięcia puszystej białej masy, dodawać po łyżce ostudzonego budyniu, ciągle miksując do uzyskania gładkiego kremu, odstawić.
Przygotować biszkopt: żółtka oddzielić od białek, dodać proszek do pieczenia i odstawić. Białka ubić na sztywno, dodać cukier, zmiksować, dodać żółtka wymieszane z proszkiem do pieczenia, wymieszać delikatnie na najniższych obrotach. Na koniec dodać przesianą mąkę, całość delikatnie wymieszać łyżką i przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopniu do suchego patyczka przez około 25 minut, wystudzić.
Na ostudzony biszkopt wyłożyć krem, ułożyć owoce, na wierzch wylać tężejącą galaretkę , włożyć do lodówki na co najmniej 4 godziny aby całość stężała.
Przepisy Desery
Desery
Gofry jak z budki
Desery
Bułeczki drożdżowe z jagodami
Desery
Kruche ciasteczka maślane
Desery
JAGODZIANKI
Gofry jak z budki
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 94
Bułeczki drożdżowe z jagodami
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 160