Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie babeczki dla niespodziewanych gości
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 148
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 540
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 253
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 148
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 540
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 253
Składniki
Żółtka oddzielić od białek. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę następnie dodać pomału cukier i nadal miksować. Zmniejszyć obroty do najmniejszych i dodawać po jednym żółtku.
Na koniec dodawać po 1 łyżce przesianej mąki. Papilotki do muffinek ułożyć w blaszce. Nakładać po łyżce budyniu. Po czym kolejna łyżka ciasta
Piec w nagrzanym piekarniku w 175' 12min.