Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomity przepis koleżanki "becia421". To dla Ciebie...
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 401
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 396
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1479
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5714
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 401
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 396
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1479
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5714
Składniki
Ubij białka z solą na sztywną pianę, dodawaj stopniowo cukier i dalej ubijaj.
Cały czas ubijając dodawaj po jednym żółtku.
Po trochu dodawaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia cały czas mieszając a następnie dodaj wodę i olej-wszystko razem wymieszaj.
Obrane jabłka pokrój w ósemki i obtocz w mące. Do formy (24x28 cm) wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą wlej ciasto i ułóż NA WIERZCHU lub jak kto woli na spodzie delikatnie opanierowane mąką jabłka.
Pieczemy w piekarniku o temp. 180 stopni około 35-40 minut. SMACZNEGO.