Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomity przepis koleżanki "becia421". To dla Ciebie...
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5256
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17159
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2487
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4672
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5256
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17159
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2487
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4672
Składniki
Ubij białka z solą na sztywną pianę, dodawaj stopniowo cukier i dalej ubijaj.
Cały czas ubijając dodawaj po jednym żółtku.
Po trochu dodawaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia cały czas mieszając a następnie dodaj wodę i olej-wszystko razem wymieszaj.
Obrane jabłka pokrój w ósemki i obtocz w mące. Do formy (24x28 cm) wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą wlej ciasto i ułóż NA WIERZCHU lub jak kto woli na spodzie delikatnie opanierowane mąką jabłka.
Pieczemy w piekarniku o temp. 180 stopni około 35-40 minut. SMACZNEGO.