Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bardzo delikatne, tortowe.Ciasto z pianką i kremem kawowym, bardzo pyszne.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1324
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25082
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1324
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25082
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 175
Składniki
biszkopt- Żółtka zalewamy octem, potem mieszamy.Białka ubijamy ze szczyptą soli i cukrem. Dodajemy po trochu żółtek, ubijamy. Przesiewamy mąkę z proszkiem i kakao. Delikatnie mieszamy,dolewając olej. Wykładamy do blachy (22x36),z papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 25-30 min.170*. Po przestygnięciu, kroimy na 2 placki.
krem piankowy- W gorącej wodzie rozpuszczamy galaretki.Studzimy i odstawiamy do lekkiego tężenia. Miksujemy jogurt, dodając po trochu tężejącej galaretki. Wylewamy na biszkopt.
Przykrywamy drugą częścią biszkoptu i schładzamy.
krem kawowy- Żelatynę rozpuszczamy z 1/2 szklanki gorącej wodzie.Kawę zaparzamy w 1/3 szklanki wody.Kawę przelewamy do żelatyny i chłodzimy do letniego.Śmietankę ubijamy z pudrem, potem ze śmietan-fixem. Następnie stopniowo dolewamy żelatynę z kawą i miksujemy, krótko..Wykładamy na placek.
Na górę ścieramy na tarce czekoladę lub wafelka i schładzamy.