Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto tortowe z dwoma biszkoptami, przełożonymi kremem z budyniu i sera. Ciasto też z polewą czekoladową,wyszło miękkie i pyszne.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 22876
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9570
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2100
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4103
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 745
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 375
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 22876
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9570
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2100
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4103
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 745
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 375
Składniki
Biszkopt: Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem. Dodawać po żółtku i ubijać. Przesiać mąkę z proszkiem i stopniowo dodawać do jajek. Ale mieszać już delikatnie łopatką. Przelać na blaszkę 30x40 cm. wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok.25 min w 175*C. Biszkopt odwrócić, zdjąć papier i ostudzić. Drugi upiec tak samo.
Jeden biszkopt włożyć z powrotem do tej samej blaszki, lecz wyżej wyścielanej papierem.
Posmarować biszkopt frużeliną.
Masa: Budynie ugotować na mleku,odstawić, dodać masło i dobrze wymieszać. Przykryć ściśle folią spożywczą i odstawić do całkowitego wystudzenia.Żelatynę rozpuścić w przegotowanej gorącej wodzie. Śmietankę ubić z cukrem pudrem z serem i po trochu dodawanym budyniem.Na koniec dolewać letnią żelatynę i krótko zmiksować. Wyłożyć na biszkopt w blaszce i rozsmarować.
Przykryć drugim biszkoptem i schłodzić.
Polewa: Czekolady wraz se śmietanką rozpuścić nad parą. Troszkę ostudzić i posmarować placek.Posypać posypką na jeszcze nie zastygłej polewie.