Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto tortowe z dwoma biszkoptami, przełożonymi kremem z budyniu i sera. Ciasto też z polewą czekoladową,wyszło miękkie i pyszne.
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4691
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4147
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4691
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4147
Składniki
Biszkopt: Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem. Dodawać po żółtku i ubijać. Przesiać mąkę z proszkiem i stopniowo dodawać do jajek. Ale mieszać już delikatnie łopatką. Przelać na blaszkę 30x40 cm. wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok.25 min w 175*C. Biszkopt odwrócić, zdjąć papier i ostudzić. Drugi upiec tak samo.
Jeden biszkopt włożyć z powrotem do tej samej blaszki, lecz wyżej wyścielanej papierem.
Posmarować biszkopt frużeliną.
Masa: Budynie ugotować na mleku,odstawić, dodać masło i dobrze wymieszać. Przykryć ściśle folią spożywczą i odstawić do całkowitego wystudzenia.Żelatynę rozpuścić w przegotowanej gorącej wodzie. Śmietankę ubić z cukrem pudrem z serem i po trochu dodawanym budyniem.Na koniec dolewać letnią żelatynę i krótko zmiksować. Wyłożyć na biszkopt w blaszce i rozsmarować.
Przykryć drugim biszkoptem i schłodzić.
Polewa: Czekolady wraz se śmietanką rozpuścić nad parą. Troszkę ostudzić i posmarować placek.Posypać posypką na jeszcze nie zastygłej polewie.