Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie każdy wie jak ubić śmietanę, aby nam się nie zwarzyła. To nie jest trudne, wystarczy zrobić krok po kroku jak podam w przepisie, a na pewno ci wyjdzie. Bitą śmietanę, możemy ubić z cukrem i jakimś aromatem np. waniliowym lub likierem amaretto.Zapraszam na film.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 358
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 382
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 816
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 358
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 382
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 816
Składniki
Widełki od miksera polecam schłodzić w lodówce co najmniej 1 godzinę oraz naczynie szklane w którym, będziemy ubijać śmietanę wstawiamy do lodówki do schłodzenia. Jeżeli nie mamy na to czasu no to trudno ,ubijamy od razu .Do naczynia wlewamy schłodzoną śmietanę. 30 sekund ubijamy na najniższych obrotach ,po tym czasie zwiększamy do najwyższych obrotów i ubijać ,aż śmietana stanie się sztywna . Ja ubijam około 3 minut. Na koniec ubijania dodać przesiany cukier puder oraz aromat(ulubiony) kilka kropli, jeśli chcemy mieć o tym smaku w przeciwnym razie nic nie dodajemy. Ubijamy z cukrem dosłownie kilkanaście sekund. Zapraszam na film na moj kanał na youtube Mangiare u Ewki,kanał kuchni wloskiej. Uwaga-ubitą śmietanę spożywamy tego samego dnia.