Do góry

Desery Przepis na:

Bita śmietana -jak zrobić i nie zwarzyć.

Bita śmietana -jak zrobić i nie zwarzyć.

Autor:

Przepisów i artykułów: 259 Ocena: 2522

Dodano:

Odsłon: 2414

Nie każdy wie jak ubić śmietanę, aby nam się nie zwarzyła. To nie jest trudne, wystarczy zrobić krok po kroku jak podam w przepisie, a na pewno ci wyjdzie. Bitą śmietanę, możemy ubić z cukrem i jakimś aromatem np. waniliowym lub likierem amaretto.Zapraszam na film.

Składniki

  • śmietana kremówka 30 % lub 36% 250 ml mocno schlodzona
  • cukier puder 1 łyżka
  • aromat waniliowy kilka kropli
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Bita śmietana -jak zrobić i nie zwarzyć.

Przygotowanie

  1. Widełki od miksera polecam schłodzić w lodówce co najmniej 1 godzinę oraz naczynie szklane w którym, będziemy ubijać śmietanę wstawiamy do lodówki do schłodzenia. Jeżeli nie mamy na to czasu no to trudno ,ubijamy od razu .Do naczynia wlewamy schłodzoną śmietanę.
    30 sekund ubijamy na najniższych obrotach ,po tym czasie zwiększamy do najwyższych obrotów i ubijać ,aż śmietana stanie się sztywna . Ja ubijam około 3 minut. Na koniec ubijania dodać przesiany cukier puder oraz aromat(ulubiony) kilka kropli, jeśli chcemy mieć o tym smaku w przeciwnym razie nic nie dodajemy.
    Ubijamy z cukrem dosłownie kilkanaście sekund.

    Zapraszam na film na moj kanał na youtube Mangiare u Ewki,kanał kuchni wloskiej.



    Uwaga-ubitą śmietanę spożywamy tego samego dnia.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń