Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 38
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 133
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 89
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 38
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 133
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 89
Składniki
Rozpuścić masło. Dodać mleko i cukier zagotować.
Dodać kakao, wystudzić.
Do przestudzonej masy dodać mleko w proszku, wymieszać dokładnie.
Połamać herbatniki na duże kawałki i razem z bakaliami dodać do masy. Wymieszać.
Formę do keksów wyłożyć papierem do pieczenia. Spód wyłożyć całymi herbatnikami. Na herbatniki wyłożyć masę, wygładzić powierzchnię i mocno docisnąć. schłodzić kilka godzin... jeśli ktoś tyle wytrzyma;)