Do góry

Desery Przepis na:

Blok czekoladowy

Blok czekoladowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 192 Ocena: 1669

Dodano:

Odsłon: 5459

Nie mogłam się powstrzymać, aby nie pochwalić się blokiem czekoladowym z dodatkiem mleka w proszku i kruchymi herbatnikami. Przepis ten pochodzi z rodzinnego zeszytu. Recepturą podzieliła się ze mną moja mama, której wiedzę tę przekazała babcia. I tak o to przepis zatoczył krąg pokoleniowy! Deser przygotowuje się w tempie błyskawicznym.

Składniki

  • 1 szkl cukru,
  • 250 g margaryny Kasi
  • ½ szkl wody,
  • 3 łyżki kakao,
  • 400 g pełnego mleka w proszku,
  • 4 paczki herbatników
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Margarynę, cukier kakao i wodę umieścić w naczyniu żaroodpornym, podgrzewać aż do rozpuszczenia składników. Gdy masa trochę przestygnie dodać mleko w proszku, pokruszone herbatniki. Formą keksową wyłożyć folią spożywczą. Przełożyć do formy i schłodzić do całkowitego stwardnienia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

renka 25 listopada 2018 Piękny Ci wyszedł ,też bym się pochwaliła,ale widzę ,że na spód też dałaś herbatniki,a w przepisie o tym nie ma Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń