Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Powrót do przeszłości, smak dzieciństwa
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19987
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 524
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 600
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7024
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244521
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19987
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 524
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 600
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7024
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244521
Składniki
Do garnka wlać wodę, wsypać cukier, włożyć masło. Podgrzewać na małym ogniu do rozpuszczenia cukru i masła. Zdjąć z ognia, lekko ostudzić.
Do masy wsypać mleko w proszku i kakao, dodać esencję waniliową, zmiksować do gładkiej konsystencji.
Herbatniki połamać, wrzucić do garnka, dodać orzechy laskowe i suszone wiśnie. Całość dobrze wymieszać.
Formę keksówkę wyłożyć folią spożywczą, przełożyć do niej masę czekoladową, wyrównać. Wstawić do lodówki na kilka godzin do zastygnięcia.