Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Powrót do przeszłości, smak dzieciństwa
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 527
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 619
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5214
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4736
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 963
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8458
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 527
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 619
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5214
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4736
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 963
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8458
Składniki
Do garnka wlać wodę, wsypać cukier, włożyć masło. Podgrzewać na małym ogniu do rozpuszczenia cukru i masła. Zdjąć z ognia, lekko ostudzić.
Do masy wsypać mleko w proszku i kakao, dodać esencję waniliową, zmiksować do gładkiej konsystencji.
Herbatniki połamać, wrzucić do garnka, dodać orzechy laskowe i suszone wiśnie. Całość dobrze wymieszać.
Formę keksówkę wyłożyć folią spożywczą, przełożyć do niej masę czekoladową, wyrównać. Wstawić do lodówki na kilka godzin do zastygnięcia.