Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Powrót do przeszłości, smak dzieciństwa
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 2640
Dzisiaj kotlety mielone, które przygotowujemy na wiele sposobów. Oto mój kole...
Odsłon: 852
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 2640
Dzisiaj kotlety mielone, które przygotowujemy na wiele sposobów. Oto mój kole...
Odsłon: 852
Składniki
Do garnka wlać wodę, wsypać cukier, włożyć masło. Podgrzewać na małym ogniu do rozpuszczenia cukru i masła. Zdjąć z ognia, lekko ostudzić.
Do masy wsypać mleko w proszku i kakao, dodać esencję waniliową, zmiksować do gładkiej konsystencji.
Herbatniki połamać, wrzucić do garnka, dodać orzechy laskowe i suszone wiśnie. Całość dobrze wymieszać.
Formę keksówkę wyłożyć folią spożywczą, przełożyć do niej masę czekoladową, wyrównać. Wstawić do lodówki na kilka godzin do zastygnięcia.