Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Powrót do przeszłości, smak dzieciństwa
Do garnka wlać wodę, wsypać cukier, włożyć masło. Podgrzewać na małym ogniu do rozpuszczenia cukru i masła. Zdjąć z ognia, lekko ostudzić.
Do masy wsypać mleko w proszku i kakao, dodać esencję waniliową, zmiksować do gładkiej konsystencji.
Herbatniki połamać, wrzucić do garnka, dodać orzechy laskowe i suszone wiśnie. Całość dobrze wymieszać.
Formę keksówkę wyłożyć folią spożywczą, przełożyć do niej masę czekoladową, wyrównać. Wstawić do lodówki na kilka godzin do zastygnięcia.
Blok czekoladowy po mojemu to taki miks wszystkiego po troszku,zachęcam do wy...
Odsłon: 14282
Gołąbki to bardzo smaczne, a przy tym efektowne danie. Klasyk polskiej kuchni...
Odsłon: 18761
Sezon na popierówki w pełni dziś proponuję pyszne pierogi idealne na letni ob...
Odsłon: 3408
Bardzo dobre ciasto. Słodycz ciasta przełamana kwasowością owoców i chrupką b...
Odsłon: 3093
Przygotowanie tego dania zajmuje mniej niż 30 minut, dlatego przygotuj ten ma...
Odsłon: 159
Podkręcona zupa ziemniaczana z serem i z pesto! Gęsta aromatyczna i sycąca.
Odsłon: 84
Gołąbki to bardzo smaczne, a przy tym efektowne danie. Klasyk polskiej kuchni...
Odsłon: 18761
Sezon na popierówki w pełni dziś proponuję pyszne pierogi idealne na letni ob...
Odsłon: 3408
Bardzo dobre ciasto. Słodycz ciasta przełamana kwasowością owoców i chrupką b...
Odsłon: 3093
Przygotowanie tego dania zajmuje mniej niż 30 minut, dlatego przygotuj ten ma...
Odsłon: 159
Podkręcona zupa ziemniaczana z serem i z pesto! Gęsta aromatyczna i sycąca.
Odsłon: 84
Składniki
Do garnka wlać wodę, wsypać cukier, włożyć masło. Podgrzewać na małym ogniu do rozpuszczenia cukru i masła. Zdjąć z ognia, lekko ostudzić.
Do masy wsypać mleko w proszku i kakao, dodać esencję waniliową, zmiksować do gładkiej konsystencji.
Herbatniki połamać, wrzucić do garnka, dodać orzechy laskowe i suszone wiśnie. Całość dobrze wymieszać.
Formę keksówkę wyłożyć folią spożywczą, przełożyć do niej masę czekoladową, wyrównać. Wstawić do lodówki na kilka godzin do zastygnięcia.
Przepisy Desery
Desery
Biszkopt, który zawsze wychodzi
Desery
Deser „Czarna jagoda”
Desery
Ciasto z patelni
Desery
Wafle z kajmakiem - błyskawiczny deser
Biszkopt, który zawsze wychodzi
Szybki i prosty przepis na biszkopt. Zawsze wyrasta.
Odsłon: 114
Deser „Czarna jagoda”
Dzisiaj następny łatwy przepis na bardzo smaczny deser na zimno, do pucharków...
Odsłon: 453