Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny deser mojego dzieciństwa. Znaleziony wśród przepisów mojej mamy, dokładnie taki blok nam robiła. Samo przygotowanie to kilka minut, niestety trzeba go ostudzić...
Tym razem na mleku w proszku, ale tak samo smaczny
Odsłon: 20001
Czekoladowy blok z dodatkiem pierników i herbatników. Przysmak z dzieciństwa
Odsłon: 6743
Nie mogłam się powstrzymać, aby nie pochwalić się blokiem czekoladowym z doda...
Odsłon: 8315
Ten boloński kociołek to miska pełna pysznej wołowiny, delikatnego makaronu i...
Odsłon: 9164
Polecam pyszne , szybkie danie. Połączenie ryżu z warzywami do tego podsmażon...
Odsłon: 911
Ten boloński kociołek to miska pełna pysznej wołowiny, delikatnego makaronu i...
Odsłon: 9164
Polecam pyszne , szybkie danie. Połączenie ryżu z warzywami do tego podsmażon...
Odsłon: 911
Składniki
Margarynę z cukrem, wodą i kakao podgrzewałem do rozpuszczenia składników, następnie gotowałem około 5 minut. (Dorzuciłem kilka rodzynek, trochę słoneczniku, szczyptę otrębów, kilka pokruszonych orzechów). Do masy wsypałem mleko w proszku i mieszałem aż nie było widocznych grudek.
Herbatniki pokruszyłem i zalałem je powstałą masą czekoladową. Wymieszałem a następnie przelałem do foremki wyłożonej papierem. Z wierzchu posypałem płatkami migdałowymi, przestudzony blok wstawiłem do lodówki.
Moich herbatników nie widać w bloku, ponieważ użyłem kakaowych. Inne moje propozycje na deser: https://smaker.pl/ksiazka-kucharska-desery,1939420.html
Przepisy Desery
Desery
Brownie z fasoli i bananów
Desery
FAWORKI
Desery
Sernik papieski
Desery
Smaczny orzechowiec z kawą
Brownie z fasoli i bananów
Smaczne i zdrowie brownie z fasoli i bananów to ciekawa alternatywa dla trady...
Odsłon: 51
FAWORKI
Kruche ciasto z dodatkiem, 3-łyżek 18% śmietany, bez spirytusu.
Odsłon: 97