Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny deser mojego dzieciństwa. Znaleziony wśród przepisów mojej mamy, dokładnie taki blok nam robiła. Samo przygotowanie to kilka minut, niestety trzeba go ostudzić...
Polecam.
Odsłon: 138
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 87
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 655
Polecam.
Odsłon: 138
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 87
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 655
Składniki
Margarynę z cukrem, wodą i kakao podgrzewałem do rozpuszczenia składników, następnie gotowałem około 5 minut. (Dorzuciłem kilka rodzynek, trochę słoneczniku, szczyptę otrębów, kilka pokruszonych orzechów). Do masy wsypałem mleko w proszku i mieszałem aż nie było widocznych grudek.
Herbatniki pokruszyłem i zalałem je powstałą masą czekoladową. Wymieszałem a następnie przelałem do foremki wyłożonej papierem. Z wierzchu posypałem płatkami migdałowymi, przestudzony blok wstawiłem do lodówki.
Moich herbatników nie widać w bloku, ponieważ użyłem kakaowych.