Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny deser mojego dzieciństwa. Znaleziony wśród przepisów mojej mamy, dokładnie taki blok nam robiła. Samo przygotowanie to kilka minut, niestety trzeba go ostudzić...
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 81
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 63
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 81
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 63
Składniki
Margarynę z cukrem, wodą i kakao podgrzewałem do rozpuszczenia składników, następnie gotowałem około 5 minut.
Dorzuciłem kilka rodzynek, trochę słoneczniku, kilka pokruszonych orzechów. Wszystko co miałem w domu i wydawało mi się, że pasuje.
Do masy wsypałem mleko w proszku i mieszałem aż nie było widocznych grudek.
Herbatniki pokruszyłem i zalałem je powstałą masą czekoladową. Wymieszałem, a następnie przelałem do foremki wyłożonej papierem. Z wierzchu posypałem płatkami migdałowymi. Przestudzony blok wstawiłem do lodówki.
Moich herbatników nie widać w bloku, ponieważ użyłem kakaowych. Przemycamy zdrowie: Do bloku można dodać: otręby, płatki owsiane, kurkumę, ostropest, siemię lniane. Dodatków nie widać, ale są i "robią robotę".