Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny blok czekoladowy w wersji fit z pistacjami, żurawiną, suszonymi śliwkami ( mogą być suszone wiśnie) i gorzką czekoladą. Na rynku można dostać mleko w proszku odtłuszczone lub bez laktozy- ja jednak z nich nie robiłam... jeszcze :)
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 200
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 692
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4499
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 200
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 692
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4499
Składniki
Małą keksówkę wyłóż papierem do pieczenia lub użyj formy silikonowej, wtedy blok będzie idealny. Do garnka wlej wodę, dodaj kakao, olej kokosowy, cukier kokosowy oraz osiem kostek gorzkiej czekolady - zagotuj na średnim ogniu mieszając składniki. Odstaw do wystygnięcia. Posiekaj pistacje, żurawinę i śliwki. Do przestudzonej mieszanki dodaj mleko w proszku i szybko mieszaj. Następnie dodaj do masy pistacje i suszone owoce. Wymieszaj. Przełóż do formy. Wierzch wyrównaj szpatułką lekko zwilżoną olejem. Włóż do lodówki na kilka godzin. Z reszty czekolady i łyżki oleju kokosowego zrób polewę czekoladową rozpuszczając składniki w kąpieli wodnej. Przestudź i oblej wyjęty z lodówki blok czekoladowy. Wierz udekoruj posiekanymi pistacjami, płatkami róży oraz listkami mięty i co tam jeszcze masz.