Do góry

Desery Przepis na:

Blok czekoladowy na mleku granulowanym

Blok czekoladowy na mleku granulowanym

Autor:

Przepisów i artykułów: 78 Ocena: 1496

Dodano:

Odsłon: 5971

Tak samo dobry jak na mleku w proszku

Składniki

  • 150g mleka granulowanego
  • 0,5 szklanki cukru
  • 1/4 szklanki wody
  • 0,5 kostki margaryny
  • 1-2 łyżki kakao
  • 60g herbatników
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Blok czekoladowy na mleku granulowanym

Przygotowanie

  1. Herbatniki pokruszyć, ale tak aby były również większe kawałki herbatników. Mleko i cukier rozpuścić, dodać margarynę. Po rozpuszczeniu margaryny dodać kakao i wymieszać. Garnek zdjąć z kuchenki i dodać mleko granulowane. Dokładnie wymieszać, wrzucić pokruszone herbatniki i ponownie wymieszać. Masę przelać do małej keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Po wystudzeniu blok czekoladowy włożyć do lodówki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń