Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli marzysz o deserze, który łączy w sobie nieziemski smak czekolady, puszystość kolorowych pianek marshmallows oraz kremową delikatność masła orzechowego, ten blok czekoladowy z piankami to idealny pomysł. To wyjątkowo prosty w przygotowaniu smakołyk, który zachwyca zarówno wyglądem, jak i smakiem. Czekolada pięknie kontrastuje z kolorowymi piankami, tworząc efektowne połączenie, idealne na przyjęcia, spotkania rodzinne czy po prostu jako dodatek do codziennej kawy lub herbaty. Pokrojony na małe kawałki, staje się idealną przekąską, którą można cieszyć się w każdej chwili.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1151
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1187
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13256
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1151
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1187
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13256
Składniki
Do małego garnka włóż pokruszoną czekoladę, masło orzechowe i zwykłe masło. Zacznij podgrzewać całość na małym ogniu, cały czas mieszając, by sos się nie przypalił. Masa powinna stać się gładka i bardzo błyszcząca.
Zdejmij garnek z ognia i odstaw masę do przestygnięcia na 2 minuty.
Do czekolady włóż pianki i ostrożnie je wymieszaj, by wszystkie dobrze pokryły się mieszaniną.
Formę do pieczenia o wymiarach 20x20 cm wyłóż papierem do pieczenia. Wlej do niej całą masę i delikatnie wyrównaj ją łyżką.
Wstaw blok czekoladowy z piankami do lodówki na co najmniej 3 godziny, a najlepiej na całą noc. by stężał.
Pokrój całość na niewielkie kawałki i podawaj. Przechowuj blok w szczelnym pojemniku w lodówce i zużyj w ciągu 4-5 dni.