Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomimo ogromu słodyczy w sklepach domowy blok czekoladowy cieszy się powodzeniem i błyskawicznie znika ze stołu.
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 121
Nie zawsze mięso jest dobrą alternatywą na obiad. Od czasu do czasu można zr...
Odsłon: 105
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 121
Nie zawsze mięso jest dobrą alternatywą na obiad. Od czasu do czasu można zr...
Odsłon: 105
Składniki
W garnku wymieszać wodę z kakao, dodać cukier i podgrzewać do dokładnego rozpuszczenia składników. Zdjąć z ognia i dodać margarynę, mieszając do jej rozpuszczenia. Odstawić do wystudzenia.
Do wystudzonej masy wsypać mleko w proszku i dokładnie wymieszać do powstania jednolitej masy. Dodać rozdrobnione orzechy (ja wkładam je do foliowej torebki i kruszę tłuczkiem do mięsa), pokrojone w cienkie plasterki śliwki oraz połamane grubo herbatniki (1 herbatnik na 5-6 kawałków)
Masę wyłożyć do keksówki wyłożonej folią spożywczą i włożyć do lodówki. Blok powinien odstać 1 dzień (tyle mniej więcej czasu zajmuje zastygnięcie masy)