Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakołyk z czasów dzieciństwa. Szybki w przygotowaniu blok czekoladowy z herbatnikami, żurawiną i białą czekoladą. Znika błyskawicznie!
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1245
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 722
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4537
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1245
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 722
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4537
Składniki
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy margarynę, cukier trzcinowy i kakao. Wszystko powoli gotujemy. Gdy składniki się połączą i rozpuszczą wsypujemy mleko w proszku. Garnek zdejmujemy z ognia i energicznie mieszamy (masa musi być jednolita - bez grudek). Następnie wsypujemy pokruszone herbatniki oraz suszoną żurawinę. Wszystko dokładnie mieszamy (masa jest dość zwarta). Foremkę wykładamy folią spożywczą. Na dno foremki ścieramy na średnich oczkach białą czekoladę, wykładamy masę czekoladową . Lekko dociskamy i wyrównujemy. Wstawiamy na 2 godziny do lodówki.