Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakołyk z czasów dzieciństwa. Szybki w przygotowaniu blok czekoladowy z herbatnikami, żurawiną i białą czekoladą. Znika błyskawicznie!
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93505
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2631
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3486
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1584
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2246
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93505
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2631
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3486
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1584
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2246
Składniki
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy margarynę, cukier trzcinowy i kakao. Wszystko powoli gotujemy. Gdy składniki się połączą i rozpuszczą wsypujemy mleko w proszku. Garnek zdejmujemy z ognia i energicznie mieszamy (masa musi być jednolita - bez grudek). Następnie wsypujemy pokruszone herbatniki oraz suszoną żurawinę. Wszystko dokładnie mieszamy (masa jest dość zwarta). Foremkę wykładamy folią spożywczą. Na dno foremki ścieramy na średnich oczkach białą czekoladę, wykładamy masę czekoladową . Lekko dociskamy i wyrównujemy. Wstawiamy na 2 godziny do lodówki.