Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny deser mojego dzieciństwa. Znaleziony wśród przepisów mojej mamy, dokładnie taki blok nam robiła. Samo przygotowanie to kilka minut, niestety trzeba go ostudzić...
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Margarynę z cukrem, wodą i kakao podgrzewałem do rozpuszczenia składników, następnie gotowałem około 5 minut. (Dorzuciłem kilka rodzynek, trochę słoneczniku, szczyptę otrębów, kilka pokruszonych orzechów). Do masy wsypałem mleko w proszku i mieszałem aż nie było widocznych grudek.
Herbatniki pokruszyłem i zalałem je powstałą masą czekoladową. Wymieszałem a następnie przelałem do foremki wyłożonej papierem. Z wierzchu posypałem płatkami migdałowymi, przestudzony blok wstawiłem do lodówki.
Moich herbatników nie widać w bloku, ponieważ użyłem kakaowych.