Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bohaterem głównym dzisiejszego dania jest kasza jaglana, która ma wiele właściwości zdrowotnych, a do tego jest uniwersalnym składnikiem w kuchni. Można ją podawać na słodko (jak w moim przepisie) i na słono. Deser ten naprawdę nie wymaga kulinarnych umiejętności szefa kuchni :D
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10552
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6093
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5337
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12967
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4707
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10552
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6093
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5337
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12967
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4707
Składniki
Kaszę jaglaną gotujemy tak jak podane jest na opakowaniu. Ogólnie chodzi o to, żeby była sypka. Czekamy aż przestygnie.
Formę keksową smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Na dnie układamy warstwę kaszy i posypujemy cukrem, następnie warstwę musu jabłkowego i tak na przemian. Ważne jest, aby na górnej warstwie znalazła się kasza.
Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku (180 stopni), około 25 minut. Po wyciągnięciu z piekarnika czekamy aż przestygnie tak, aby łatwo było ją wyjąć w całości.