Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bohaterem głównym dzisiejszego dania jest kasza jaglana, która ma wiele właściwości zdrowotnych, a do tego jest uniwersalnym składnikiem w kuchni. Można ją podawać na słodko (jak w moim przepisie) i na słono. Deser ten naprawdę nie wymaga kulinarnych umiejętności szefa kuchni :D
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 567
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16844
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 652
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 567
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16844
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 652
Składniki
Kaszę jaglaną gotujemy tak jak podane jest na opakowaniu. Ogólnie chodzi o to, żeby była sypka. Czekamy aż przestygnie.
Formę keksową smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Na dnie układamy warstwę kaszy i posypujemy cukrem, następnie warstwę musu jabłkowego i tak na przemian. Ważne jest, aby na górnej warstwie znalazła się kasza.
Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku (180 stopni), około 25 minut. Po wyciągnięciu z piekarnika czekamy aż przestygnie tak, aby łatwo było ją wyjąć w całości.