Do góry

Desery Przepis na:

Blok jaglany z musem jabłkowym

Blok jaglany z musem jabłkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 27

Dodano:

Odsłon: 2144

Bohaterem głównym dzisiejszego dania jest kasza jaglana, która ma wiele właściwości zdrowotnych, a do tego jest uniwersalnym składnikiem w kuchni. Można ją podawać na słodko (jak w moim przepisie) i na słono. Deser ten naprawdę nie wymaga kulinarnych umiejętności szefa kuchni :D

Składniki

  • 2 opakowania po 200 g kaszy jaglanej
  • Mus jabłkowy
  • 4-5 łyżeczek cukru kryształ
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kaszę jaglaną gotujemy tak jak podane jest na opakowaniu. Ogólnie chodzi o to, żeby była sypka. Czekamy aż przestygnie.

  2. Formę keksową smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Na dnie układamy warstwę kaszy i posypujemy cukrem, następnie warstwę musu jabłkowego i tak na przemian. Ważne jest, aby na górnej warstwie znalazła się kasza.

  3. Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku (180 stopni), około 25 minut. Po wyciągnięciu z piekarnika czekamy aż przestygnie tak, aby łatwo było ją wyjąć w całości.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

slodkisentyment 05 kwietnia W wersji z kaszą jaglaną jeszcze nie jadłam, super :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń