Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bohaterem głównym dzisiejszego dania jest kasza jaglana, która ma wiele właściwości zdrowotnych, a do tego jest uniwersalnym składnikiem w kuchni. Można ją podawać na słodko (jak w moim przepisie) i na słono. Deser ten naprawdę nie wymaga kulinarnych umiejętności szefa kuchni :D
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 772
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113295
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1301
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 812
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 772
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113295
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1301
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 812
Składniki
Kaszę jaglaną gotujemy tak jak podane jest na opakowaniu. Ogólnie chodzi o to, żeby była sypka. Czekamy aż przestygnie.
Formę keksową smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Na dnie układamy warstwę kaszy i posypujemy cukrem, następnie warstwę musu jabłkowego i tak na przemian. Ważne jest, aby na górnej warstwie znalazła się kasza.
Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku (180 stopni), około 25 minut. Po wyciągnięciu z piekarnika czekamy aż przestygnie tak, aby łatwo było ją wyjąć w całości.