Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słyszeliście kiedyś o cieście blondie? To alternatywa dla pysznego brownie. Główna różnica polega na tym, że blondie przygotowuje się na bazie białej czekolady oraz masła orzechowego. Jeśli jeszcze do tej pory go nie próbowaliście, postarajcie się jak najszybciej nadrobić zaległości.
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 3111
Na karnawałowe spotkanie z rodziną lub przyjaciółmi proponuję przepis na pącz...
Odsłon: 573
Barszcz czerwony to obowiązkowa pozycja na każdym wigilijnym stole. Ta wegeta...
Odsłon: 10477
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 1393
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 3111
Na karnawałowe spotkanie z rodziną lub przyjaciółmi proponuję przepis na pącz...
Odsłon: 573
Barszcz czerwony to obowiązkowa pozycja na każdym wigilijnym stole. Ta wegeta...
Odsłon: 10477
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 1393
Składniki
W małym garnuszku rozgrzej masło, zmniejsz grzanie do minimum i wsyp pokruszoną białą czekoladę. Mieszaj tak długo aż składniki się połączą. Zdejmij masę czekoladową z ognia i poczekaj aż odrobinę się ostudzi. Dodaj cukier biały, trzcinowy i waniliowy. Wbij też jajka (najlepiej, żeby miały temperaturę pokojową). Całość krótko zmiksuj.
Mąkę pszenną przesiej wraz z proszkiem do pieczenia. Wsyp do masy i dobrze wymieszaj, aby nie było grudek. Dodaj cynamon i sól, ponownie zmiksuj krótko, Posiekaj orzechy na drobniejsze kawałki. Wsyp do masy na ciasto, wymieszaj delikatnie łyżką.
Przygotuj blaszkę. Wyłóż ją papierem do pieczenia. Wlej ciasto, a na wierzchu zrób kleksy z masła orzechowego. Rozprowadź je za pomocą wykałaczki. Piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 30 minut.