Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słyszeliście kiedyś o cieście blondie? To alternatywa dla pysznego brownie. Główna różnica polega na tym, że blondie przygotowuje się na bazie białej czekolady oraz masła orzechowego. Jeśli jeszcze do tej pory go nie próbowaliście, postarajcie się jak najszybciej nadrobić zaległości.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 836
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 836
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Składniki
W małym garnuszku rozgrzej masło, zmniejsz grzanie do minimum i wsyp pokruszoną białą czekoladę. Mieszaj tak długo aż składniki się połączą. Zdejmij masę czekoladową z ognia i poczekaj aż odrobinę się ostudzi. Dodaj cukier biały, trzcinowy i waniliowy. Wbij też jajka (najlepiej, żeby miały temperaturę pokojową). Całość krótko zmiksuj.
Mąkę pszenną przesiej wraz z proszkiem do pieczenia. Wsyp do masy i dobrze wymieszaj, aby nie było grudek. Dodaj cynamon i sól, ponownie zmiksuj krótko, Posiekaj orzechy na drobniejsze kawałki. Wsyp do masy na ciasto, wymieszaj delikatnie łyżką.
Przygotuj blaszkę. Wyłóż ją papierem do pieczenia. Wlej ciasto, a na wierzchu zrób kleksy z masła orzechowego. Rozprowadź je za pomocą wykałaczki. Piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 30 minut.