Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Agrest to niedoceniany bohater sezonowych wypieków, któremu koniecznie trzeba dać szansę ....... Słodkie blondie, kwaśny agrest i migdałowa kruszonka to strzał w dziesiątkę
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 57
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 94
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 14
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 484
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 57
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 94
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 14
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 484
Składniki
Zrobić kruszonkę rozgniatając wszystkie składniki widelcem lub po prostu palcami, wstawić do lodówki.
W garnku roztopić masło, dodać połamaną czekoladę, odstawić na dwie minuty, a następnie wymieszać do połączenia. Odstawić do ostygnięcia.
Jajka ubić z cukrem na gładką, kremową masę, dodać esencję waniliową. Stopniowo wlewać roztopioną czekoladę, cały czas miksując. Na koniec wsypać mąkę, wymieszać.
Formę o wymiarach 20x20 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć do niej ciasto. Na wierzch wyłożyć agrest, posypać kruszonką. Piec przez około 30 minut w temperaturze 170 stopni. Zostawić do ostygnięcia.