Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Agrest to niedoceniany bohater sezonowych wypieków, któremu koniecznie trzeba dać szansę ....... Słodkie blondie, kwaśny agrest i migdałowa kruszonka to strzał w dziesiątkę
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 547
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2799
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 921
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1670
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14526
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 547
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2799
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 921
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1670
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14526
Składniki
Zrobić kruszonkę rozgniatając wszystkie składniki widelcem lub po prostu palcami, wstawić do lodówki.
W garnku roztopić masło, dodać połamaną czekoladę, odstawić na dwie minuty, a następnie wymieszać do połączenia. Odstawić do ostygnięcia.
Jajka ubić z cukrem na gładką, kremową masę, dodać esencję waniliową. Stopniowo wlewać roztopioną czekoladę, cały czas miksując. Na koniec wsypać mąkę, wymieszać.
Formę o wymiarach 20x20 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć do niej ciasto. Na wierzch wyłożyć agrest, posypać kruszonką. Piec przez około 30 minut w temperaturze 170 stopni. Zostawić do ostygnięcia.