Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Agrest to niedoceniany bohater sezonowych wypieków, któremu koniecznie trzeba dać szansę ....... Słodkie blondie, kwaśny agrest i migdałowa kruszonka to strzał w dziesiątkę
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3596
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10989
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3596
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10989
Składniki
Zrobić kruszonkę rozgniatając wszystkie składniki widelcem lub po prostu palcami, wstawić do lodówki.
W garnku roztopić masło, dodać połamaną czekoladę, odstawić na dwie minuty, a następnie wymieszać do połączenia. Odstawić do ostygnięcia.
Jajka ubić z cukrem na gładką, kremową masę, dodać esencję waniliową. Stopniowo wlewać roztopioną czekoladę, cały czas miksując. Na koniec wsypać mąkę, wymieszać.
Formę o wymiarach 20x20 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć do niej ciasto. Na wierzch wyłożyć agrest, posypać kruszonką. Piec przez około 30 minut w temperaturze 170 stopni. Zostawić do ostygnięcia.