Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczna babka pomarańczowa na oleju
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1499
Polecam.
Odsłon: 2588
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1499
Polecam.
Odsłon: 2588
Składniki
Pomarańcze wyszorować, sparzyć wrzątkiem, zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Do miski przekładamy jajka, cukier ,skórkę i sok z pomarańczu oraz olej. Wszystkie składniki krótko zmiksować do połączenia się składników. Do zmiksowanych składników przesiać partiami mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Całość wymieszać już tylko łyżką lub trzepaczką. Ciasto przelewamy do keksówki o długości 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni. Pieczemy ok. 50 lub do tzw. suchego patyczka. gotowe można dodatkowo posypać cukrem pudrem lub polukrować. Smacznego!