Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczna babka pomarańczowa na oleju
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27256
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27256
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Składniki
Pomarańcze wyszorować, sparzyć wrzątkiem, zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Do miski przekładamy jajka, cukier ,skórkę i sok z pomarańczu oraz olej. Wszystkie składniki krótko zmiksować do połączenia się składników. Do zmiksowanych składników przesiać partiami mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Całość wymieszać już tylko łyżką lub trzepaczką. Ciasto przelewamy do keksówki o długości 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni. Pieczemy ok. 50 lub do tzw. suchego patyczka. gotowe można dodatkowo posypać cukrem pudrem lub polukrować. Smacznego!