Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczna babka pomarańczowa na oleju
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1016
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 53
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1385
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 736
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6268
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1016
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 53
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1385
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 736
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6268
Składniki
Pomarańcze wyszorować, sparzyć wrzątkiem, zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Do miski przekładamy jajka, cukier ,skórkę i sok z pomarańczu oraz olej. Wszystkie składniki krótko zmiksować do połączenia się składników. Do zmiksowanych składników przesiać partiami mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Całość wymieszać już tylko łyżką lub trzepaczką. Ciasto przelewamy do keksówki o długości 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni. Pieczemy ok. 50 lub do tzw. suchego patyczka. gotowe można dodatkowo posypać cukrem pudrem lub polukrować. Smacznego!