Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 99 Ocena: 2619
Dodano: 22.10.2015
Odsłon: 5686
> 6 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Zaczynamy od zrobienia kremu waniliowego. Do garnka wlewamy 300 ml mleka i zagotowujemy. W pozostałych 200 ml rozpuszczamy budyń i dodajemy do gotującego się mleka. Zmniejszamy ogień i mieszamy tak aby nie było grudek, do zagotowania i zgęstnienia. Zestawiamy z gazu do całkowitego wystudzenia.
Kiedy budyń będzie zimny, ucieramy mikserem miękkie masło z cukrem pudrem i dodajemy po łyżce zimny budyń.
Spody do babeczek ponczujemy gorzką herbatą. Krem przekładamy do szprycy cukierniczej i dekorujemy nim babeczki. Na krem układamy owoce i wkładamy do lodówki na krótką chwilę.
Spody do babeczek ponczujemy gorzką herbatą. Krem przekładamy do szprycy cukierniczej i dekorujemy nim babeczki. Na krem układamy owoce i wkładamy do lodówki na krótką chwilę.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)