Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki deser, bez pieczenia i bez zbędnych nerwów. Gwarantuję, ze zachwyci każdego!
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1786
Deserek, który możemy potraktować również jako rubaszną kolację lub wesołe śn...
Odsłon: 54
Chlebuś jest pyszny i pachnący. Dodatkowo wykonanie domowego chleba według te...
Odsłon: 141
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1786
Deserek, który możemy potraktować również jako rubaszną kolację lub wesołe śn...
Odsłon: 54
Chlebuś jest pyszny i pachnący. Dodatkowo wykonanie domowego chleba według te...
Odsłon: 141
Składniki
Zaczynamy od zrobienia kremu waniliowego. Do garnka wlewamy 300 ml mleka i zagotowujemy. W pozostałych 200 ml rozpuszczamy budyń i dodajemy do gotującego się mleka. Zmniejszamy ogień i mieszamy tak aby nie było grudek, do zagotowania i zgęstnienia. Zestawiamy z gazu do całkowitego wystudzenia. Kiedy budyń będzie zimny, ucieramy mikserem miękkie masło z cukrem pudrem i dodajemy po łyżce zimny budyń. Spody do babeczek ponczujemy gorzką herbatą. Krem przekładamy do szprycy cukierniczej i dekorujemy nim babeczki. Na krem układamy owoce i wkładamy do lodówki na krótką chwilę. Spody do babeczek ponczujemy gorzką herbatą. Krem przekładamy do szprycy cukierniczej i dekorujemy nim babeczki. Na krem układamy owoce i wkładamy do lodówki na krótką chwilę.