Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Błyskawiczne rogaliki"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 90
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2693
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 90
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2693
Składniki
Ciasto francuskie (na rogaliki kup opakowanie grubszego ciasta w kształcie koła) rozwiń. Jeśli używasz ciasta mrożonego, musisz je wcześniej rozmrozić. Najlepiej zrobić to, pozostawiając ciasto na dwanaście godzin na półce w lodówce.
Okrągły placek ułóż na desce do krojenia. Przekrój go na pół, a potem z każdej połówki wytnij po trzy identyczne trójkąty.
Wymieszaj w miseczce łyżeczkę cynamonu z 2-3 łyżkami cukru pudru. Posyp aromatyczną mieszanką każdy trójkącik.
Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem. Piekarnik rozgrzej do temperatury 200 stopni. Zwijaj trójkąciki, zaczynając od rogów trójkącików. Z powstałych ruloników formuj rogale. Ułóż je na blasze. Piecz na złoty kolor około 15 minut.
Przygotuj dowolne owoce sezonowe (truskawki, jagody, maliny, wiśnie). Gorące rogaliki posypuj cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym. Podaj z owocami. Ozdób ziołami.Źródło: Świat kobiety