Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne rożki z ciasta francuskiego z rabarbarem
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 16124
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1039
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4343
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 971
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1186
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4165
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 16124
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1039
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4343
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 971
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1186
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4165
Składniki
Ciasto wyjąć z lodówki i zastawić w temperaturze pokojowej na około 10-15 minut. Rabarbar pokroić w kosteczkę i zasypać cukrem. Ciasto podzielić na 8 kwadratów. Na każdym kwadracie ułożyć rabarbar. Skleić ciasto po przekątnej tworząc trójkąt. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 200 stopni i pieczemy bez termoobiegu do ładnego zarumieniania ok. 20 minut. Gotowe ciastka polać lukrem. Smacznego!