Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne rożki z ciasta francuskiego z rabarbarem
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2359
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3525
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4312
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74383
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2359
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3525
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4312
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74383
Składniki
Ciasto wyjąć z lodówki i zastawić w temperaturze pokojowej na około 10-15 minut. Rabarbar pokroić w kosteczkę i zasypać cukrem. Ciasto podzielić na 8 kwadratów. Na każdym kwadracie ułożyć rabarbar. Skleić ciasto po przekątnej tworząc trójkąt. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 200 stopni i pieczemy bez termoobiegu do ładnego zarumieniania ok. 20 minut. Gotowe ciastka polać lukrem. Smacznego!