Do góry

Desery Przepis na:

Błyskawiczne rożki z ciasta francuskiego z rabarbarem

Błyskawiczne rożki z ciasta francuskiego z rabarbarem

Autor:

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 10706

Dodano:

Odsłon: 522

Błyskawiczne rożki z ciasta francuskiego z rabarbarem

Składniki

  • Płat ciasta francuskiego mnie XXL 375 g
  • Rabarbar 300 g
  • Cukier łyżka
  • Lukier: 1/2 szklanki cukry pudru+ łyżka gorącej wody.
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Błyskawiczne rożki z ciasta francuskiego z rabarbarem

Przygotowanie

  1. Ciasto wyjąć z lodówki i zastawić w temperaturze pokojowej na około 10-15 minut.

    Rabarbar pokroić w kosteczkę i zasypać cukrem.

    Ciasto podzielić na 8 kwadratów. Na każdym kwadracie ułożyć rabarbar. Skleić ciasto po przekątnej tworząc trójkąt. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 200 stopni i pieczemy bez termoobiegu do ładnego zarumieniania ok. 20 minut. Gotowe ciastka polać lukrem. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń