Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczny orzechowiec bez pieczenia
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8623
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 596
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8623
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 596
Składniki
W szklance mleka rozmieszać budynie.
W garnku zagotowujemy 3 szklanki mleka i 8 łyżek cukru.. Zmniejszam moc palnika, dodaje rozmieszany budyń i cały czas mieszając gotuje kilka minut, aż budyń zgęstnieje. Odstawiam do przestudzenia.
Masło w temperaturze pokojowej miksujemy i dodajemy po łyżce przestudzonego badaniu cały czas miksując. Miksujemy do czasu połączenia całego budyniu z masłem.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć pierwszą warstwę jasnych herbatników. Wyłożyć połowę kremy budyniowego. Ułożyć ciemne herbatniki i pozostały krem budyniowy
Na koniec układamy jasne herbatniki, masę kajmakową oraz układamy orzeszki. Wkładamy do schłodzenia do lodówki. Smacznego!