Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczny orzechowiec bez pieczenia
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24440
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 374
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 396
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24440
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 374
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 396
Składniki
W szklance mleka rozmieszać budynie.
W garnku zagotowujemy 3 szklanki mleka i 8 łyżek cukru.. Zmniejszam moc palnika, dodaje rozmieszany budyń i cały czas mieszając gotuje kilka minut, aż budyń zgęstnieje. Odstawiam do przestudzenia.
Masło w temperaturze pokojowej miksujemy i dodajemy po łyżce przestudzonego badaniu cały czas miksując. Miksujemy do czasu połączenia całego budyniu z masłem.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć pierwszą warstwę jasnych herbatników. Wyłożyć połowę kremy budyniowego. Ułożyć ciemne herbatniki i pozostały krem budyniowy
Na koniec układamy jasne herbatniki, masę kajmakową oraz układamy orzeszki. Wkładamy do schłodzenia do lodówki. Smacznego!