Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczny orzechowiec bez pieczenia
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2466
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 126
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 223
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2466
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 126
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 223
Składniki
W szklance mleka rozmieszać budynie.
W garnku zagotowujemy 3 szklanki mleka i 8 łyżek cukru.. Zmniejszam moc palnika, dodaje rozmieszany budyń i cały czas mieszając gotuje kilka minut, aż budyń zgęstnieje. Odstawiam do przestudzenia.
Masło w temperaturze pokojowej miksujemy i dodajemy po łyżce przestudzonego badaniu cały czas miksując. Miksujemy do czasu połączenia całego budyniu z masłem.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć pierwszą warstwę jasnych herbatników. Wyłożyć połowę kremy budyniowego. Ułożyć ciemne herbatniki i pozostały krem budyniowy
Na koniec układamy jasne herbatniki, masę kajmakową oraz układamy orzeszki. Wkładamy do schłodzenia do lodówki. Smacznego!