Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie ciasto dyniowe. Idealne do pracy, szkoły i na wycieczkę w góry. Dzięki dyni lekko wilgotne.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2970
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 128
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 50
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 63
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 62
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2970
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 128
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 50
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 63
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 62
Składniki
Jajka ubij wraz z oboma cukrami na puszystą masę. Następnie partiami dodaj mąkę, olej, sodę i cynamon. Wszystko krótko miksuj na średnich obrotach. Następnie dodaj starty i odsączony miąższ dyni. Całość mieszaj łyżką. Ciasto z dyni przełóż do wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką tortownicy o średnicy 23 cm. Piecz ok. 50 minut w temperaturze 180 stopni C. Ja do 1/5 części ciasta dodałam zmielone pestki dyni, wyłożyłam na wierzch ciasta i zamieszałam nożem.