Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie ciasto dyniowe. Idealne do pracy, szkoły i na wycieczkę w góry. Dzięki dyni lekko wilgotne.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1081
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4718
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1368
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1081
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4718
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1368
Składniki
Jajka ubij wraz z oboma cukrami na puszystą masę. Następnie partiami dodaj mąkę, olej, sodę i cynamon. Wszystko krótko miksuj na średnich obrotach. Następnie dodaj starty i odsączony miąższ dyni. Całość mieszaj łyżką. Ciasto z dyni przełóż do wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką tortownicy o średnicy 23 cm. Piecz ok. 50 minut w temperaturze 180 stopni C. Ja do 1/5 części ciasta dodałam zmielone pestki dyni, wyłożyłam na wierzch ciasta i zamieszałam nożem.