Kochasz gotowa膰?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepis贸w!
馃珢 B艂yskawiczny sernik na zimno z bor贸wkami i galaretk膮 馃珢
Pyszna, rozgrzewaj膮ca zupa na mleku kokosowym z past膮 tom yum. Zupa jest bard...
Ods艂on: 339
Ciasto gruszkowe, zwane te偶 u nas babk膮 gruszkow膮, to przepis, kt贸ry powinni...
Ods艂on: 15123
Wrzesie艅 pachnie ciastem dro偶d偶owym ze 艣liwkami.
Ods艂on: 3071
Pyszna, rozgrzewaj膮ca zupa na mleku kokosowym z past膮 tom yum. Zupa jest bard...
Ods艂on: 339
Ciasto gruszkowe, zwane te偶 u nas babk膮 gruszkow膮, to przepis, kt贸ry powinni...
Ods艂on: 15123
Wrzesie艅 pachnie ciastem dro偶d偶owym ze 艣liwkami.
Ods艂on: 3071
Sk艂adniki
Dwie galaretki bor贸wkowe rozpuszczamy w 800 ml wrz膮cej wody, mieszamy i odstawiamy do ca艂kowitego przestygni臋cia. Dwie galaretki krystaliczne rozpuszczamy w 250 ml wrz膮cej wody, dok艂adnie mieszamy i je r贸wnie偶 odstawiamy do ca艂kowitego przestygni臋cie. Na dno tortownicy wy艂o偶on膮 papierem wyk艂adamy ciasno biszkopty. Mascarpone miksujemy z twarogiem i cukrem pudrem. Chwile miksujemy na wolnych obrotach, nast臋pnie dodajemy przestudzon膮, ale nie t臋偶ej膮ce galaretki krystaliczne. Gotow膮 mas臋 serow膮 wylewamy na biszkopty i dok艂adnie rozprowadzamy po ca艂o艣ci. Ciasto wk艂adamy do lod贸wki do lekkiego st臋偶enia. Gdy masa serowa nie jest ju偶 p艂ynna wyk艂adamy na g贸r臋 przygotowan膮 t臋偶ej膮c膮 galaretk臋 bor贸wkow膮 wymieszan膮 z owocami. Ciasto wk艂adamy do lod贸wki ponownie do lod贸wki na 2-3 godziny a najlepiej na ca艂膮 noc. Smacznego :)