Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
🫐 Błyskawiczny sernik na zimno z borówkami i galaretką 🫐
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 241
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4574
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2672
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4758
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102244
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 241
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4574
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2672
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4758
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102244
Składniki
Dwie galaretki borówkowe rozpuszczamy w 800 ml wrzącej wody, mieszamy i odstawiamy do całkowitego przestygnięcia. Dwie galaretki krystaliczne rozpuszczamy w 250 ml wrzącej wody, dokładnie mieszamy i je również odstawiamy do całkowitego przestygnięcie. Na dno tortownicy wyłożoną papierem wykładamy ciasno biszkopty. Mascarpone miksujemy z twarogiem i cukrem pudrem. Chwile miksujemy na wolnych obrotach, następnie dodajemy przestudzoną, ale nie tężejące galaretki krystaliczne. Gotową masę serową wylewamy na biszkopty i dokładnie rozprowadzamy po całości. Ciasto wkładamy do lodówki do lekkiego stężenia. Gdy masa serowa nie jest już płynna wykładamy na górę przygotowaną tężejącą galaretkę borówkową wymieszaną z owocami. Ciasto wkładamy do lodówki ponownie do lodówki na 2-3 godziny a najlepiej na całą noc. Smacznego :)