Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, szybki i bez problemowy sernik. Wzbogacony kandyzowaną skórką pomarańczową i kropelkami czekoladowymi.
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2442
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 33
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3095
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2762
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2442
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 33
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3095
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2762
Składniki
Tortownica 22-24 cm, wysmarowana tłuszczem. Spód. Ciastka rozdrobnić w malakserze z nutellą, dodać 2-3 łyżki śmietany odmierzonej do sernika. Masę przełożyć do tortownicy i lekko docisnąć. Masa serowa. Jajka lekko zmiksować z cukrami. Partiami dodawać ser, budynie i pozostałą śmietanę. Na końcu dodać skórkę pomarańczową i kropelki, lekko wymieszać łyżką. Masę przelać do tortownicy. Piec w 170 C około 60 minut. W tortownicy 22 cm. może zająć nam to nieci dłużej.