Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mascarpone,truskawki i stracciatella,takiego połączenia smaków nie trzeba specjalnie zachwalać:)Wart wypróbowania:)źródło:kobieta.interia.pl
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3299
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3299
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Składniki
Półokrągłą salaterkę( najlepiej dużą lub dwie mniejsze)wysmaruj tłuszczem.Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wody.Czekoladę zetrzyj na tarce o grubych oczkach.Truskawki przebierz.50 dkg włóż do garnka,zasyp cukrem,dodaj sok z cytryny i mieszając gotuj,aż cukier się rozpuści,wsyp galaretkę,zmiksuj,ochłódź.Mascarpone zmiksuj z jogurtem,cukrem waniliowym i cukrem pudrem,wymieszaj z ubitą na sztywno śmietanką i żelatyną.
Odłóż 2/3 kremu,wymieszaj z czekoladą.Na spód salaterki wlej 1/3 kremu straciatella,zastudź.Na to wlej mus truskawkowy.Zastudź.Na nim ułóż resztę pokrojonych na połówki truskawek.Zalej białym kremem,a ten resztą kremu stracciatella.Ochładzaj go przez noc.Rano wybij na paterę.Udekoruj truskawkami i miętą.