Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może niezbyt skomplikowane ale stanowi efektowną ozdobę świątecznego stołu
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3760
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41575
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 441
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 244
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3760
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41575
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 441
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 244
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Składniki
Galaretki przygotowujemy zgonie z przepisem na opakowaniu. Dodajemy do nich żelatynę, by szybciej stężały. Schłodzoną galaretkę przelewamy do połówek bombki. Ozdabiamy cukierkami lub według własnego pomysłu. Gdy galaretki stężeją ale jeszcze są w stanie "lepkim":) bombkę zamykamy. Lekko nią potrząsamy by rozprowadzić galaretkę. Odkładamy do całkowitego stężenia. Przed podaniem na chwilę zamaczamy w gorącej wodzie, wyjmujemy z bombki i układamy na talerzyku. Za pierwszym razem nie za bardzo mi to wyszło, dlatego teraz dodaję żelatynę:)