Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może niezbyt skomplikowane ale stanowi efektowną ozdobę świątecznego stołu
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2414
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4564
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1650
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 505
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2414
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4564
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1650
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 505
Składniki
Galaretki przygotowujemy zgonie z przepisem na opakowaniu. Dodajemy do nich żelatynę, by szybciej stężały. Schłodzoną galaretkę przelewamy do połówek bombki. Ozdabiamy cukierkami lub według własnego pomysłu. Gdy galaretki stężeją ale jeszcze są w stanie "lepkim":) bombkę zamykamy. Lekko nią potrząsamy by rozprowadzić galaretkę. Odkładamy do całkowitego stężenia. Przed podaniem na chwilę zamaczamy w gorącej wodzie, wyjmujemy z bombki i układamy na talerzyku. Za pierwszym razem nie za bardzo mi to wyszło, dlatego teraz dodaję żelatynę:)