Do góry

Desery Przepis na:

Bombka z galaretki

Bombka z galaretki

Autor:

Przepisów i artykułów: 37 Ocena: 78

Dodano:

Odsłon: 367

Może niezbyt skomplikowane ale stanowi efektowną ozdobę świątecznego stołu

Składniki

  • 4 czerwone galaretki
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • Ozdobne cukierki
  • Przezroczysta otwierana bombka
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Bombka z galaretki

Przygotowanie

  1. Galaretki przygotowujemy zgonie z przepisem na opakowaniu. Dodajemy do nich żelatynę, by szybciej stężały. Schłodzoną galaretkę przelewamy do połówek bombki. Ozdabiamy cukierkami lub według własnego pomysłu. Gdy galaretki stężeją ale jeszcze są w stanie "lepkim":) bombkę zamykamy. Lekko nią potrząsamy by rozprowadzić galaretkę. Odkładamy do całkowitego stężenia. Przed podaniem na chwilę zamaczamy w gorącej wodzie, wyjmujemy z bombki i układamy na talerzyku.

    Za pierwszym razem nie za bardzo mi to wyszło, dlatego teraz dodaję żelatynę:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń