Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może niezbyt skomplikowane ale stanowi efektowną ozdobę świątecznego stołu
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11445
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4977
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1200
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10018
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1477
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11445
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4977
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1200
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10018
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1477
Składniki
Galaretki przygotowujemy zgonie z przepisem na opakowaniu. Dodajemy do nich żelatynę, by szybciej stężały. Schłodzoną galaretkę przelewamy do połówek bombki. Ozdabiamy cukierkami lub według własnego pomysłu. Gdy galaretki stężeją ale jeszcze są w stanie "lepkim":) bombkę zamykamy. Lekko nią potrząsamy by rozprowadzić galaretkę. Odkładamy do całkowitego stężenia. Przed podaniem na chwilę zamaczamy w gorącej wodzie, wyjmujemy z bombki i układamy na talerzyku. Za pierwszym razem nie za bardzo mi to wyszło, dlatego teraz dodaję żelatynę:)