Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Całkiem oryginalny pomysł na deser. W tym roku nasze borówkowe krzaczki pięknie obrodziły i wyszukuję różnych możliwości na ich przygotowanie. W proponowanych bombach poza borówkami znajdziemy biały ser, śmietanę oraz cukier. Przygotowanie jest przyjemne, ale na efekt końcowy trzeba nieco poczekać, bo deser jemy po przynajmniej kilkugodzinnym mrożeniu.
blender, foremki silikonowe
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1211
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 152
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1211
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 152
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Śmietankę ubijamy na sztywno z połową cukru.
Borówki zblendować z twarogiem i pozostałym cukrem. Wymieszać ze śmietaną.
Silikonową foremkę wysmarować miodem i posypać wiórkami kokosowymi.
Masę serowo-borówkową przelać do foremek. Owinąć folią spożywczą i mrozić przez minimum 5 godzin.
Smacznego! :)