Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Całkiem oryginalny pomysł na deser. W tym roku nasze borówkowe krzaczki pięknie obrodziły i wyszukuję różnych możliwości na ich przygotowanie. W proponowanych bombach poza borówkami znajdziemy biały ser, śmietanę oraz cukier. Przygotowanie jest przyjemne, ale na efekt końcowy trzeba nieco poczekać, bo deser jemy po przynajmniej kilkugodzinnym mrożeniu.
blender, foremki silikonowe
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 671
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1444
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458687
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1726
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 671
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1444
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458687
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1726
Składniki
Śmietankę ubijamy na sztywno z połową cukru.
Borówki zblendować z twarogiem i pozostałym cukrem. Wymieszać ze śmietaną.
Silikonową foremkę wysmarować miodem i posypać wiórkami kokosowymi.
Masę serowo-borówkową przelać do foremek. Owinąć folią spożywczą i mrozić przez minimum 5 godzin.
Smacznego! :)