Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Całkiem oryginalny pomysł na deser. W tym roku nasze borówkowe krzaczki pięknie obrodziły i wyszukuję różnych możliwości na ich przygotowanie. W proponowanych bombach poza borówkami znajdziemy biały ser, śmietanę oraz cukier. Przygotowanie jest przyjemne, ale na efekt końcowy trzeba nieco poczekać, bo deser jemy po przynajmniej kilkugodzinnym mrożeniu.
blender, foremki silikonowe
Ciapkapusta to śląskie , proste i smaczne danie. Jest to połączenie ziemniakó...
Odsłon: 4556
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 3080
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 666
Szybkie danie na obiad lub kolację
Odsłon: 144
Ciapkapusta to śląskie , proste i smaczne danie. Jest to połączenie ziemniakó...
Odsłon: 4556
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 3080
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 666
Szybkie danie na obiad lub kolację
Odsłon: 144
Składniki
Śmietankę ubijamy na sztywno z połową cukru.
Borówki zblendować z twarogiem i pozostałym cukrem. Wymieszać ze śmietaną.
Silikonową foremkę wysmarować miodem i posypać wiórkami kokosowymi.
Masę serowo-borówkową przelać do foremek. Owinąć folią spożywczą i mrozić przez minimum 5 godzin.
Smacznego! :)