Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Całkiem oryginalny pomysł na deser. W tym roku nasze borówkowe krzaczki pięknie obrodziły i wyszukuję różnych możliwości na ich przygotowanie. W proponowanych bombach poza borówkami znajdziemy biały ser, śmietanę oraz cukier. Przygotowanie jest przyjemne, ale na efekt końcowy trzeba nieco poczekać, bo deser jemy po przynajmniej kilkugodzinnym mrożeniu.
blender, foremki silikonowe
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 170
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1727
Kasza manna na mleku, to smakowite danie. Tylko od nas zależy jak je wzbogaci...
Odsłon: 337
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 170
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1727
Kasza manna na mleku, to smakowite danie. Tylko od nas zależy jak je wzbogaci...
Odsłon: 337
Składniki
Śmietankę ubijamy na sztywno z połową cukru.
Borówki zblendować z twarogiem i pozostałym cukrem. Wymieszać ze śmietaną.
Silikonową foremkę wysmarować miodem i posypać wiórkami kokosowymi.
Masę serowo-borówkową przelać do foremek. Owinąć folią spożywczą i mrozić przez minimum 5 godzin.
Smacznego! :)