Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Całkiem oryginalny pomysł na deser. W tym roku nasze borówkowe krzaczki pięknie obrodziły i wyszukuję różnych możliwości na ich przygotowanie. W proponowanych bombach poza borówkami znajdziemy biały ser, śmietanę oraz cukier. Przygotowanie jest przyjemne, ale na efekt końcowy trzeba nieco poczekać, bo deser jemy po przynajmniej kilkugodzinnym mrożeniu.
blender, foremki silikonowe
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2179
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2179
Składniki
Śmietankę ubijamy na sztywno z połową cukru.
Borówki zblendować z twarogiem i pozostałym cukrem. Wymieszać ze śmietaną.
Silikonową foremkę wysmarować miodem i posypać wiórkami kokosowymi.
Masę serowo-borówkową przelać do foremek. Owinąć folią spożywczą i mrozić przez minimum 5 godzin.
Smacznego! :)