Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 26-07-2012
Delikatny śmietankowy deser w połączeniu z pysznymi borówkami.Polecam:)
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 28642
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2183
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 28642
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2183
Składniki
W zimnym mleku (1 szklanka) rozprowadzamy budyń.Pozostałe mleko zagotowujemy z masłem i cukrem,na wrzątek lejemy rozprowadzony w mleku budyń,gotujemy(cały czas mieszając) na niewielkim ogniu 2 minuty.
Odstawiamy do wystudzenia.Śmietankę ubijamy z dodatkiem łyżeczki cukru pudru na bardzo gęsty puch.Zimną masę budyniową ubijamy,gdy będzie puszysta,dodajemy esencję zapachową oraz ubitą śmietankę.Składniki łączymy,delikatnie,ale dokładnie mieszając.
Rozkładamy w pucharkach na przemian:warstwa kremu,warstwa owoców.Przed podaniem brzegi pucharków dekorujemy miętą.