Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne ciastka na piwie ze świeżymi borówkami. Są pyszne i mają znikomą ilość cukru :)
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 25
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 63
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 202
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 25
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 63
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 202
Składniki
Z podanych składników zagniatam ciasto i wkładam do zamrażarki na 8-10 minut. W tym czasie myję borówki i suszę na papierze kuchennym. Ciasto rozwałkowuję na grubość 3 mm i wykrawam ulubiony kształt (u mnie to akurat serduszka, ale możecie wykorzystać inne formy). Na jedno serduszko kładę 6-8 borówek, boki smaruję białkiem i przykrywam drugim serduszkiem. Boki dociskam (zrobiłam to palcami, ale możecie użyć widelca i wtedy będzie jeszcze szybciej, a ciasto zyska ładny rant :) ), następnie ciastka układam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piwosze piekę w temperaturze 180 stopni przez 20 minut, aż zrobią się delikatnie rumiane. Kiedy lekko przestygną, posypuję je cukrem pudrem. Spróbujcie się oprzeć :) Smacznego :)