Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny sernik na zimno to propozycja do niedzielnej kawki. Polecam :)
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17669
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1783
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15333
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5595
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9068
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17669
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1783
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15333
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5595
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9068
Składniki
Herbatniki zmiksować i połączyć ze stopionym masłem. Przełożyć do okrągłej formy wyłożonej papierem do pieczenia i schować do lodówki.
Serek mascarpone karmelowy zmiksować z cukrem pudrem, serkiem z wiaderka i kremówką.
Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, po czym rozpuścić w kąpieli wodnej. Zahartować łyżeczką masy serowej i przelać do reszty. Zmiksować.
Umyte i osuszone borówki (kilka owoców można odłożyć do dekoracji) przełożyć do masy serowej i wymieszać.
Następnie masę przełożyć na spód z herbatników i od razu udekorować.
Ciasto musi przeleżeć całą noc w lodówce. Smacznego!