Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny sernik na zimno to propozycja do niedzielnej kawki. Polecam :)
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2151
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9745
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3455
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6849
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2151
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9745
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3455
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6849
Składniki
Herbatniki zmiksować i połączyć ze stopionym masłem. Przełożyć do okrągłej formy wyłożonej papierem do pieczenia i schować do lodówki.
Serek mascarpone karmelowy zmiksować z cukrem pudrem, serkiem z wiaderka i kremówką.
Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, po czym rozpuścić w kąpieli wodnej. Zahartować łyżeczką masy serowej i przelać do reszty. Zmiksować.
Umyte i osuszone borówki (kilka owoców można odłożyć do dekoracji) przełożyć do masy serowej i wymieszać.
Następnie masę przełożyć na spód z herbatników i od razu udekorować.
Ciasto musi przeleżeć całą noc w lodówce. Smacznego!