Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny sernik na zimno to propozycja do niedzielnej kawki. Polecam :)
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 39
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 540
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4000
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 39
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 540
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4000
Składniki
Herbatniki zmiksować i połączyć ze stopionym masłem. Przełożyć do okrągłej formy wyłożonej papierem do pieczenia i schować do lodówki.
Serek mascarpone karmelowy zmiksować z cukrem pudrem, serkiem z wiaderka i kremówką.
Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, po czym rozpuścić w kąpieli wodnej. Zahartować łyżeczką masy serowej i przelać do reszty. Zmiksować.
Umyte i osuszone borówki (kilka owoców można odłożyć do dekoracji) przełożyć do masy serowej i wymieszać.
Następnie masę przełożyć na spód z herbatników i od razu udekorować.
Ciasto musi przeleżeć całą noc w lodówce. Smacznego!