Kolejny sernik na zimno to propozycja do niedzielnej kawki. Polecam :)
Borówkowy sernik z karmelowym mascarpone
Składniki
Spód
- herbatniki 230 g
- masło 120 g
Masa serowo-borówkowa
- ser naturalny z wiaderka 750 g
- serek mascarpone karmelowy 250 g
- cukier puder 3 łyżki
- śmietanka 30% 330 ml
- żelatyna 20 g
- zimna woda 4 łyżki
- borówki świeże 350g
Składniki
Spód
- herbatniki 230 g
- masło 120 g
Masa serowo-borówkowa
- ser naturalny z wiaderka 750 g
- serek mascarpone karmelowy 250 g
- cukier puder 3 łyżki
- śmietanka 30% 330 ml
- żelatyna 20 g
- zimna woda 4 łyżki
- borówki świeże 350g

Etapy przygotowania
Herbatniki zmiksować i połączyć ze stopionym masłem. Przełożyć do okrągłej formy wyłożonej papierem do pieczenia i schować do lodówki.

Serek mascarpone karmelowy zmiksować z cukrem pudrem, serkiem z wiaderka i kremówką.

Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, po czym rozpuścić w kąpieli wodnej. Zahartować łyżeczką masy serowej i przelać do reszty. Zmiksować.

Umyte i osuszone borówki (kilka owoców można odłożyć do dekoracji) przełożyć do masy serowej i wymieszać.

Następnie masę przełożyć na spód z herbatników i od razu udekorować.

Ciasto musi przeleżeć całą noc w lodówce. Smacznego!

Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 619
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 619



Składniki
- herbatniki 230 g
- masło 120 g
- ser naturalny z wiaderka 750 g
- serek mascarpone karmelowy 250 g
- cukier puder 3 łyżki
- śmietanka 30% 330 ml
- żelatyna 20 g
- zimna woda 4 łyżki
- borówki świeże 350g
Herbatniki zmiksować i połączyć ze stopionym masłem. Przełożyć do okrągłej formy wyłożonej papierem do pieczenia i schować do lodówki.
Serek mascarpone karmelowy zmiksować z cukrem pudrem, serkiem z wiaderka i kremówką.
Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, po czym rozpuścić w kąpieli wodnej. Zahartować łyżeczką masy serowej i przelać do reszty. Zmiksować.
Umyte i osuszone borówki (kilka owoców można odłożyć do dekoracji) przełożyć do masy serowej i wymieszać.
Następnie masę przełożyć na spód z herbatników i od razu udekorować.
Ciasto musi przeleżeć całą noc w lodówce. Smacznego!
Pyszotka:)