Do góry

Desery Przepis na:

brazylijska babka marchewkowa

brazylijska babka marchewkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 565 Ocena: 20851

Dodano:

Odsłon: 13091

ta babka czekała rok na upieczenie i zdecydowanie za długo bo jest bardzo smaczna no i wilgotna a takie ciasta lubię ;)

Składniki

  • 1,5 szkl mąki
  • 3/4 szkl cukru
  • 4 jaja
  • 200 ml oleju roślinnego
  • 250 g obranej surowej marchwi
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
brazylijska babka marchewkowa

Przygotowanie

  1. Marchew obieramy; tniemy na plasterki i rozdrabniamy marchew w blenderze najdrobniej jak się da. Marchew nie miała konsystencji gładkiego puree. Wiec po przełożeniu do miski potraktowałam ją jeszcze blenderem ręcznym.

  2. Następnie dodajemy jaja, cukier, olej i jeszcze raz całość potraktowałam ręcznym blenderem. Na koniec dosypujemy mąkę, proszek do pieczenia mieszamy całość na gładką masę mikserem.

  3. Formę babki dokładnie smarujemy masłem, obsypujemy manną i wylewamy ciasto. Pieczemy 45-50 minut w 180st do suchego patyczka. Wyjmujemy z piekarnika; studzimy. Polewamy lukrem bądź polewą czekoladową.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 31 marca 2014 Jadłam co prawda ale nigdy nie robiłam sama marchewkowej baby,może już najwyższy czas,wygląda baaardzo apetycznie

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń