Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Noszą nazwę Brigadeiro i są przysmakiem w Brazylii.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22601
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14919
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4705
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44673
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 635
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 670
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22601
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14919
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4705
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44673
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 635
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 670
Składniki
ważne ! Musimy przygotować; patelnię teflonową z grubym dnem i łyżkę silikonową Próbowałam mieszać szpatułką silikonową, okazała się za miękka. Zwykłą łyżką natomiast bałam się, że porysuję patelnię. Ostatecznie można użyć drewnianej szpatułki. Masło kładziemy na podgrzaną patelnię. Patelnia ma być na małym ogniu. Do roztopionego masła, wlewamy mleko z puszki. Mieszamy do połączenia składników. Do masy wsypujemy kakao. Cały czas mieszamy, nie dopuszczając do przypalenia. Jeśli o mnie chodzi, moje mieszanie trwało pół godziny. Po czym poznajemy, ze należy zakończyć podgrzewanie masy ? Gdy jest ona na tyle gęsta, gdy przejedziemy pośrodku łyżką pojawi się dno patelni. I masa nie zlewa się ze sobą około kilka sekund. Ciepłą masę wylewamy na płytki duży talerz. Studzimy. Ja nakryłam folią spożywczą. Zimną masę nabieramy łyżeczką i formujemy kulki. Dłonie po stronie wewnętrznej trzeba delikatnie za każdym razem smarować masłem. Każdego cukierka obtaczamy w dowolnej posypce. Jeżeli masa nie zgęstnieje jak należy, nie przejmuj się. Można ją dać do salaterek i zjeść łyżeczką :) Smacznego.