Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, lekkie, idealne jak zostaje nam czerstwa chalka korzystalam z przepisu A. Kręglickiej (z moimi modyfikacjami)
Nigdy jeszcze nie piekłem chleba z gotowanymi ziemniakami. Dzisiaj nadszedł c...
Odsłon: 62
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 169
W sezonie truskawkowym pierogi nadziewane świeżymi, słodkimi truskawkami i po...
Odsłon: 127
Pyszna sałatka ziemniaczana z rzodkiewką , ogórkiem i zieloną pietruszką idea...
Odsłon: 1357
Nigdy jeszcze nie piekłem chleba z gotowanymi ziemniakami. Dzisiaj nadszedł c...
Odsłon: 62
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 169
W sezonie truskawkowym pierogi nadziewane świeżymi, słodkimi truskawkami i po...
Odsłon: 127
Pyszna sałatka ziemniaczana z rzodkiewką , ogórkiem i zieloną pietruszką idea...
Odsłon: 1357
Składniki
Chałkę pokroić w kostkę. Mleko wymieszać z jajkami, cukrem, masłem, rumem lub likierem, ewentualnie przyprawami. Następnie całość wymieszać z suchą chałką i namoczonymi rodzynkami. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Wlać przygotowaną masę, wierzch posypać cukrem (najlepiej demerara) i wstawić do zimnego piekarnika. Piec w temperaturze 180 st. C ok. 40 min, aż wierzch będzie rumiany
Przepisy Desery
Desery
Oszczędne ciasto
Desery
Ciasto na upalnie dni
Desery
Pierogi z truskawkami
Desery
Ciasto Shrek
Oszczędne ciasto
Oszczędne ciasto do którego przygotowania możesz wykorzystać składniki , któr...
Odsłon: 102
Ciasto na upalnie dni
Letnie słodkości są zazwyczaj lekkie i pełne owoców. Dlatego na upalne dni pr...
Odsłon: 280