Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, lekkie, idealne jak zostaje nam czerstwa chalka korzystalam z przepisu A. Kręglickiej (z moimi modyfikacjami)
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 91
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2620
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 106323
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2055
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 91
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2620
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 106323
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2055
Składniki
Chałkę pokroić w kostkę. Mleko wymieszać z jajkami, cukrem, masłem, rumem lub likierem, ewentualnie przyprawami. Następnie całość wymieszać z suchą chałką i namoczonymi rodzynkami. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Wlać przygotowaną masę, wierzch posypać cukrem (najlepiej demerara) i wstawić do zimnego piekarnika. Piec w temperaturze 180 st. C ok. 40 min, aż wierzch będzie rumiany