Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, lekkie, idealne jak zostaje nam czerstwa chalka korzystalam z przepisu A. Kręglickiej (z moimi modyfikacjami)
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 896
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 90
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 896
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 90
Składniki
Chałkę pokroić w kostkę. Mleko wymieszać z jajkami, cukrem, masłem, rumem lub likierem, ewentualnie przyprawami. Następnie całość wymieszać z suchą chałką i namoczonymi rodzynkami. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Wlać przygotowaną masę, wierzch posypać cukrem (najlepiej demerara) i wstawić do zimnego piekarnika. Piec w temperaturze 180 st. C ok. 40 min, aż wierzch będzie rumiany