Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo czekoladowe ciasto, idealne do popołudniowej kawy lub szklanki zimnego mleka.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 200
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 76
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 107
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 200
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 76
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 107
Składniki
Czekoladę połamać na kawałki. Wraz z margaryną podgrzewać powoli, ciągle mieszając. Kiedy tylko składniki rozpuszczą się i połączą, zdjąć z płyty grzewczej.
Do masy czekoladowej dodać jajka i cukier i wymieszać.
Następnie dodać mąkę, kakao i mleko. Całość wymieszać.
Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy około 26 cm. Piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 25 minut. Ciasto powinno być w środku wilgotne.