Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne i mocno czekoladowe ciasto, dla wielbicieli czekolady. Zrobiłam z myślą o synu, bo bardzo lubi. Chociaż przyznaje, że ja też się zajadam :) Ciasto jest dość proste w wykonaniu. Wystarczy roztopić masło z czekoladą, dobrze ubić jajka, potem to razem wymieszać. Na koniec wsypać mąkę, znów wymieszać i upiec. Prawda, że proste?
Pyszna i prosta w przygotowaniu domowa pizza z pieczarkami i salami, idealna...
Odsłon: 328
Śledzie po skandynawsku to pomysł na szybką i niezwykle prostą przekąskę, któ...
Odsłon: 42423
Pyszna i prosta w przygotowaniu domowa pizza z pieczarkami i salami, idealna...
Odsłon: 328
Śledzie po skandynawsku to pomysł na szybką i niezwykle prostą przekąskę, któ...
Odsłon: 42423
Składniki
Masło i czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Masło pokroić na mniejsze kawałki, czekoladę połamać. Wrzucić do miski. Miskę postawić na garnku z gotującą wodą. Dno miski nie powinno dotykać wody. Co jakiś czas przemieszać, aż powstanie płynna masa. Odstawić do przestudzenia.
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie do jajek przesiać mąkę. Wymieszać łyżką lub trzepaczką. Następnie wlać masę czekoladową. Ponownie wymieszać trzepaczką.
Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Boki wysmarować margaryną i posypać bułką tartą. Ciasto przełożyć do tortownicy. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni, 40-45 minut. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem, lub polać polewą czekoladową.