Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 629
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 745
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 692
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 49
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 629
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 745
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 692
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 49
Składniki
W rondelku rozpuścić masło. W trakcie grzania na wolnym ogniu dodać połamane na małe kawałki czekolady.
Mieszać do połączenia składników. Przestudzić.
Jajka utrzeć z cukrem.
Stopniowo dodawać czekoladę z masłem.
Ucierać już na zmniejszonych obrotach miksera.
Dodać mąkę pszenną.
Wszystko utrzeć.
Przełożyć do formy. U mnie tortownica o średnicy 24 cm wyłożona papierem do pieczenia.
Na wierzchu ułożyć maliny.
Posypać czekoladowymi koralikami/łezkami.
Najlepiej w puste miejsca między malinami.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 45 min.
Wyjąć z piekarnika.
Dobrze wystudzić.
Najlepiej do następnego dnia.
Ciasto powinno być wilgotne i oblepiać nóż przy krojeniu.
Takie jest najlepsze
Ciasto podać ze świeżymi malinami, udekorowane listkami mięty.
Smacznego.