Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brownie pomarańczowe to pyszne, wilgotne i bardzo miękkie ciasto. Zapach i aromat pomarańczy nadaje wypiekowi niezwykłego smaku temu nie banalnemu ciastu. Brownie pomarańczowe przygotujemy tak na prawdę bardzo szybko. Jedno wiem na pewno, że brownie spodoba się wszystkim miłośnikom czekolady.
Czekoladę łamiemy na kawałki. Umieszczamy w garnku wraz z pokrojonym w kostkę masłem, 50 g cukru, cukrem pomarańczowym oraz sokiem pomarańczowym. Rozpuszczamy składniki w garnku. Studzimy. Jajka ubijamy wraz z cukrem na puszystą masę. Dodajemy powoli sos czekoladowy. Miksujemy. Do masy dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia. Miksujemy. Ciasto przelewamy do małej tortownicy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Pieczemy około 40 minut w 180 stopniach. Studzimy. Wystudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem.
Zapraszam na mojego bloga!
Mega-czekoladowe ciacho w połączeniu z delikatnie kwaśnymi owocami lata jest...
Odsłon: 2787
Dzisiaj zapraszam na focaccię, płaskie włoskie pieczywo, które świetnie spraw...
Odsłon: 11
Pyszna i zdrowa - zupa krem z pieczonych buraków
Odsłon: 17
Zapiekanka warzywna z sosem serowym z makaronem i kurczakiem to świetny pomys...
Odsłon: 10232
Wielowarstwowy tort urodzinowy. Mieszanka smaków - czekolady, kawy, likieru B...
Odsłon: 203
Dzisiaj zapraszam na focaccię, płaskie włoskie pieczywo, które świetnie spraw...
Odsłon: 11
Pyszna i zdrowa - zupa krem z pieczonych buraków
Odsłon: 17
Zapiekanka warzywna z sosem serowym z makaronem i kurczakiem to świetny pomys...
Odsłon: 10232
Wielowarstwowy tort urodzinowy. Mieszanka smaków - czekolady, kawy, likieru B...
Odsłon: 203
Składniki
Czekoladę łamiemy na kawałki. Umieszczamy w garnku wraz z pokrojonym w kostkę masłem, 50 g cukru, cukrem pomarańczowym oraz sokiem pomarańczowym. Rozpuszczamy składniki w garnku. Studzimy. Jajka ubijamy wraz z cukrem na puszystą masę. Dodajemy powoli sos czekoladowy. Miksujemy. Do masy dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia. Miksujemy. Ciasto przelewamy do małej tortownicy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Pieczemy około 40 minut w 180 stopniach. Studzimy. Wystudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem.
Zapraszam na mojego bloga!
Przepisy Desery
Desery
3-bit bez pieczenia
Desery
Tort Bailey's
Desery
Bułeczki drożdżowe z rabarbarem
Desery
Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami
3-bit bez pieczenia
Popularne batony 3 Bit to kompozycja smaków, w której łatwo się „zakochać”. J...
Odsłon: 4
Tort Bailey's
Wielowarstwowy tort urodzinowy. Mieszanka smaków - czekolady, kawy, likieru B...
Odsłon: 203