Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brownie Red Velvet to bardzo efektowna wariacja na temat serniko-brownie. Całość charakteryzuje się dość klasycznym smakiem, prostotą wykonania i wyjątkowym wyglądem.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456777
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1206
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2084
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456777
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1206
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2084
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Składniki
Przygotuj brownie. Czekoladę z masłem rozpuść w kąpieli wodnej. Pozostaw do ostygnięcia i przelej do miski.
Do miski dodaj cukier i dobrze wymieszaj, aż cukier się całkowicie rozpuści. Następnie wlej ekstrakt waniliowy i barwnik spożywczy.
Jajka ubij na puszystą masę, dodaj do przygotowanej wcześniej masy czekoladowej i wymieszaj.
Do miski dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. Zmiksuj do całkowitego połączenia składników.
Przygotuj masę serową. W osobnej misce wymieszaj ze sobą serek śmietankowy, jajko, cukier i ekstrakt waniliowy. Odłóż pięć łyżek masy serowej na bok.
Do odłożonej masy serowej wkrop czerwony barwnik i dobrze wymieszaj.
Blachę o wymiarach 22x22 cm wyłóż papierem do pieczenia. Wylej do niej najpierw brownie, a następnie ostrożnie białą masę serową.
Pięć odłożonych wcześniej łyżek czerwonej masy serowej rozłóż na cieście – po jednej łyżce na każdym z rogów oraz na środku. Za pomocą patyczka do szaszłyków kreśl linie po całej powierzchni brownie Red Velvet, by powstały fantazyjne wzory.
Piekarnik nastaw na 180 st. Celsjusza i piecz ciasto przez ok. 30 minut. Po wyjęciu ostudź je na ruszcie, a następnie włóż do lodówki na przynajmniej pół godziny przed spożyciem.