Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brownie Red Velvet to bardzo efektowna wariacja na temat serniko-brownie. Całość charakteryzuje się dość klasycznym smakiem, prostotą wykonania i wyjątkowym wyglądem.
Propozycja na sycące danie dla gromadki gości. Można wykorzystać warzywa pozo...
Odsłon: 57
Świetna przekąska na imprezkę, sylwestra oraz też dobrze sprawdzi się jako ob...
Odsłon: 59
Smakowitości na imprezy domowe i nie tylko bez zawartości chemii.
Odsłon: 20
Przepis dnia
Dorsz pieczony to szybki i prosty przepis na rybne danie, które sprawdzi się...
Odsłon: 5476
Propozycja na sycące danie dla gromadki gości. Można wykorzystać warzywa pozo...
Odsłon: 57
Świetna przekąska na imprezkę, sylwestra oraz też dobrze sprawdzi się jako ob...
Odsłon: 59
Smakowitości na imprezy domowe i nie tylko bez zawartości chemii.
Odsłon: 20
Przepis dnia
Dorsz pieczony to szybki i prosty przepis na rybne danie, które sprawdzi się...
Odsłon: 5476
Składniki
Przygotuj brownie. Czekoladę z masłem rozpuść w kąpieli wodnej. Pozostaw do ostygnięcia i przelej do miski.
Do miski dodaj cukier i dobrze wymieszaj, aż cukier się całkowicie rozpuści. Następnie wlej ekstrakt waniliowy i barwnik spożywczy.
Jajka ubij na puszystą masę, dodaj do przygotowanej wcześniej masy czekoladowej i wymieszaj.
Do miski dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. Zmiksuj do całkowitego połączenia składników.
Przygotuj masę serową. W osobnej misce wymieszaj ze sobą serek śmietankowy, jajko, cukier i ekstrakt waniliowy. Odłóż pięć łyżek masy serowej na bok.
Do odłożonej masy serowej wkrop czerwony barwnik i dobrze wymieszaj.
Blachę o wymiarach 22x22 cm wyłóż papierem do pieczenia. Wylej do niej najpierw brownie, a następnie ostrożnie białą masę serową.
Pięć odłożonych wcześniej łyżek czerwonej masy serowej rozłóż na cieście – po jednej łyżce na każdym z rogów oraz na środku. Za pomocą patyczka do szaszłyków kreśl linie po całej powierzchni brownie Red Velvet, by powstały fantazyjne wzory.
Piekarnik nastaw na 180 st. Celsjusza i piecz ciasto przez ok. 30 minut. Po wyjęciu ostudź je na ruszcie, a następnie włóż do lodówki na przynajmniej pół godziny przed spożyciem.