Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto doda nam energii, poprawi samopoczucie, złagodzi napięcie i rozpieści kubki smakowe, a wszystko to dzięki zawartej w nim gorzkiej czekoladzie, która wspomaga produkcję dopaminy. Mimo sporej ilości kalorii, warto od czasu do czasu pozwolić sobie na chwilę czekoladowej przyjemności :)
BLASZKA o wymiarach 30 cm x 25 cm
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5645
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32483
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 85
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5645
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32483
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 85
Składniki
Masło kroimy na mniejsze kawałki, czekolady dzielimy na kostki, a następnie rozpuszczamy w kąpieli wodnej (metalową miskę ustawiamy na garnku z gotującą się wodą)*. Zawartość miski studzimy. * Nie dopuszczamy do zagotowania, a jedynie do dobrego rozpuszczenia i połączenia wszystkich składników
Jajka wbijamy do miski i ubijamy je z cukrem za pomocą miksera na jednolitą masę. Do powstałej masy dodajemy przesianą mąkę, a następnie dodajemy ostudzone masło i czekoladę - ponownie miksujemy.
Orzechy włoskie siekamy, a następnie dodajemy do czekoladowej masy i mieszamy za pomocą łyżki. Gotowe ciasto wlewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C (grzanie góra - dół) na około 20 minut.
Po ostygnięciu ciasto kroimy na kwadraty.