Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Brownie z białą czekoladą i malinami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 200
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 200
Składniki
Umieść w misce połamane kawałki ciemnej czekolady. Rozpuść ją w kąpieli wodnej. Zdejmij z ognia. Utrzyj jajka z cukrem. Wsyp mąkę, kawałki białej czekolady i mrożone maliny. Całość delikatnie wymieszaj.
Wyłóż papierem do pieczenia kwadratową blaszkę o wymiarach 20 x 20 cm. Przełóż na nią czekoladową masę.
Piecz ciasto w 180 st. C przez 45 minut. Wyjmij z piekarnika i poczekaj, aż ostygnie. Pokrój brownie na kwadraty.
W wersji dla dorosłych możesz dodać do ciasta łyżkę brandy lub whisky.Źródło: Olivia