Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4757
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4739
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44604
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 284
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4757
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4739
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44604
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 284
Składniki
Cukinię ścieramy na tarce jarzynowej, dodajemy szczypta soli i odstawiamy na kilka minut. Jajka ubijamy z cukrem mikserem na najwyższych obrotach przez 2 minuty. Dodajemy mąkę i zmniejszamy obroty miksera do minimum. Miksujemy tylko do połączenia się składników. Dodajemy kakao, czekoladę, proszek do pieczenia oraz olej. Miksujemy do połączenia się składników. Dodajemy odciśniętą cukinię z nadmiaru wody. ( nie musimy odciskać na wiór ;)). Mieszamy. Przelewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie 25x13cm). Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni pieczemy przez 50 minut z termoobiegiem. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Ciasto wychodzi mocno wilgotne. Smacznego!