Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17317
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 155
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 134
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4889
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17317
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 155
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 134
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4889
Składniki
Cukinię ścieramy na tarce jarzynowej, dodajemy szczypta soli i odstawiamy na kilka minut. Jajka ubijamy z cukrem mikserem na najwyższych obrotach przez 2 minuty. Dodajemy mąkę i zmniejszamy obroty miksera do minimum. Miksujemy tylko do połączenia się składników. Dodajemy kakao, czekoladę, proszek do pieczenia oraz olej. Miksujemy do połączenia się składników. Dodajemy odciśniętą cukinię z nadmiaru wody. ( nie musimy odciskać na wiór ;)). Mieszamy. Przelewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie 25x13cm). Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni pieczemy przez 50 minut z termoobiegiem. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Ciasto wychodzi mocno wilgotne. Smacznego!