Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sushi warzywne jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych wersji sushi. Dzi...
Odsłon: 22
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam ekspresowe placki z cukinii. Zakochacie...
Odsłon: 12954
Ciasto na Dzień Kobiet to elegancki i apetyczny czekoladowy sernik bez piecze...
Odsłon: 135
Sushi warzywne jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych wersji sushi. Dzi...
Odsłon: 22
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam ekspresowe placki z cukinii. Zakochacie...
Odsłon: 12954
Ciasto na Dzień Kobiet to elegancki i apetyczny czekoladowy sernik bez piecze...
Odsłon: 135
Składniki
Cukinię ścieramy na tarce jarzynowej, dodajemy szczypta soli i odstawiamy na kilka minut. Jajka ubijamy z cukrem mikserem na najwyższych obrotach przez 2 minuty. Dodajemy mąkę i zmniejszamy obroty miksera do minimum. Miksujemy tylko do połączenia się składników. Dodajemy kakao, czekoladę, proszek do pieczenia oraz olej. Miksujemy do połączenia się składników. Dodajemy odciśniętą cukinię z nadmiaru wody. ( nie musimy odciskać na wiór ;)). Mieszamy. Przelewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie 25x13cm). Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni pieczemy przez 50 minut z termoobiegiem. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Ciasto wychodzi mocno wilgotne. Smacznego!