Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne brownie z ....cukinii!!! Cukinia nie jest w ogóle wyczuwalna. Przepis na małą keksówkę.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 380
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 7572
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13414
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2688
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 380
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 7572
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13414
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2688
Składniki
Cukinie obieramy i ścieramy na najmniejszych oczkach do dużej miski. Odciskamy, by usunąć nadmiar wody,Odlewamy wodę. Do odciśniętej cukinii dodajemy olej,jajko,dowolne słodzidło i mieszamy. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, sól,cukier waniliowy, kakao i dokładnie mieszamy.
małą keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy na nią przygotowane ciasto. Nagrzewamy piekarnik na 180 stopni grzałka górna i dolna bez termoobiegu. Wstawiamy ciasto do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok.30 minut(do suchego patyczka). Gotowe ciasto można polać polewą/pomadą czekoladową:) SMACZNEGO!!!