Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak głosi legenda, jego autorka Mildred "Brownie" Schrumpf zapomniała dodać do klasycznego ciasta czekoladowego proszku do pieczenia. Niezrażona porażką pokroiła niewyrośnięte ciasto na kwadraty i tak powstało amerykańskie brownie. Według mnie idealne, wilgotne, ciężkie, mega czekoladowe ciasto, którego sukces zależy od czasu pieczenia. Brownie nie należy przesuszyć w piekarniku.
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 27
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 38
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 90
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 292
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 27
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 38
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 90
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 292
Składniki
W kąpieli wodnej rozpuścić masło z połamaną na kawałki czekoladą, dokładnie rozmieszać, delikatnie przestudzić.
Jaja ubić z cukrem, dodać mąkę i letnią czekoladę. Wszystko krótko zmiksować, tylko do połączenia składników. Blachę ( u mnie 24 ×24 cm) wyłożyć papierem, ciasto wylać na blachę, na wierzch ułożyć maliny.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C, piec ok. 20 minut (czas pieczenia zależy od piekarnika, ja piekłam 35min. patyczek po wbiciu może być lekko mokry, ciasto przy studzeniu stęzeje). Ostudzić.
Smacznego :-)