Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brownie to czekoladowe ciasto pochodzące z Ameryki. Na pierwszy rzut oka wygląda jak zakalec - niewyrośnięte, mokre w środku. Ale to właśnie cechy tego ciasta. Mocno czekoladowe, z orzechami lub innymi dodatkami wprost rozpływa się w ustach. A do tego jest ekspresowe w wykonaniu!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1826
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1589
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1543
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2053
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1826
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1589
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1543
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2053
Składniki
Masło kroimy na mniejsze kawałki, 200g czekolady łamiemy. Czekoladę i masło roztapiamy w kąpieli wodnej, studzimy. Resztę czekolady i orzechy grubo kroimy. Jajka ubijamy ze szczyptą soli i cukrem pudrem na jasny, gładki krem. Dodajemy przestudzoną masę czekoladową, miksujemy razem do połączenia składników. Dodajemy mąkę, mieszamy. Na końcu wsypujemy orzechy i czekoladę i mieszamy lekko łyżką. Ciasto wylewamy na blaszkę, pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Studzimy, dzielimy na kwadraty i obsypujemy cukrem pudrem.
Ciasto piekłam na blaszce 25 x 25cm.