Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 263 Ocena: 8162
Dodano: 26.06.2011
Odsłon: 27270
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Masło kroimy na mniejsze kawałki, 200g czekolady łamiemy. Czekoladę i masło roztapiamy w kąpieli wodnej, studzimy. Resztę czekolady i orzechy grubo kroimy. Jajka ubijamy ze szczyptą soli i cukrem pudrem na jasny, gładki krem. Dodajemy przestudzoną masę czekoladową, miksujemy razem do połączenia składników. Dodajemy mąkę, mieszamy. Na końcu wsypujemy orzechy i czekoladę i mieszamy lekko łyżką. Ciasto wylewamy na blaszkę, pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Studzimy, dzielimy na kwadraty i obsypujemy cukrem pudrem.
Ciasto piekłam na blaszce 25 x 25cm.
Na skróty
Komentarze do przepisu (9)

patusia5 03 lipca 2011Zgłoś do usunięcia
Witam, mąkę przed orzechami i pokrojoną czekoladą. Dzięki za zwrócenie uwagi na błąd - poprawiłam już w tekście. Czasem coś umknie, ale dobrze, że ktoś zwrócił uwagę :) Pozdrawiam0 Kto głosował? | Odpowiedz

agusia8888 02 lipca 2011Zgłoś do usunięcia
Witaj.Mmam pytanko gdzie jest w wykonaniu maka??Bo kilka razy czytalam przepis i jakos jej nie widze w ktorym momencie ja dodajesz0 Kto głosował? | Odpowiedz

pierozki2 01 lipca 2011Zgłoś do usunięcia
NIE POLECAM CIASTA0 Kto głosował? | Odpowiedz

arwenna1 27 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
piekę:) tylko z podwójnej porcji składników:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

arwenna1 27 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
upiekę na 100%:) tylko podwójna porcja musi być:) dzięki za przepis:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Annuar 27 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam brownie, choć jadam je tylko w kawiarniach, Twoje wygląda wspaniale. Blaszka 25x25 na pewno byłaby dla mnie za mała ;)0 Kto głosował? | Odpowiedz

patusia5 26 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
Dziękuję za miłe słowa :) Również pozdrawiam!0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 26 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
Witam.Nie do wiary że tak młoda dziewczyna ma takie doświadczenie w kuchni.Wszystkie przepisy bardzo mi się podobają i są rzeczywiście do zrobienia.Tylko pozazdrościć kulinarnych umiejętności.Bardzo wiele przepisów twoich wzięłam do ulubionych i na pewno z nich skorzystam.
Myślę, że smaker jest właśnie dla takich jak TY.Pozdrawiam .
0 Kto głosował? | Odpowiedz

kibi87 26 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
ale pyszne zdjęcie, musowo zrobić :)1 Kto głosował? | Odpowiedz