Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne ciacho na festyn szkolny. Moje dzieci są fanami brownie chyba w każdej odsłonie. Muszę przyznać, że mi obecność masła orzechowego i fistaszków nie przeszkadzała. ;)
forma 30x40 cm, mikser, rondelek, miska
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1705
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1501
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1480
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1735
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1705
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1501
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1480
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1735
Składniki
Czekoladę posiekać i roztopić w kąpieli wodnej. Dodać masło (w kawałkach), cukier i kawę. Całość wymieszać do połączenia składników. Ostudzić.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Formę wyłożyć papierem do pieczenia.
Do ostudzonej masy czekoladowej dodać jajka i zmiksować. Mąkę wymieszać z sodą i połączyć z masą czekoladową.
Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy. Na wierzchu zrobić kleksy z masła orzechowego, widelcem wmieszać je delikatnie do ciasta. Posypać precelkami i orzeszkami.
Piec ok. 25 minut. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i ostudzić. Smacznego :)