Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne ciacho na festyn szkolny. Moje dzieci są fanami brownie chyba w każdej odsłonie. Muszę przyznać, że mi obecność masła orzechowego i fistaszków nie przeszkadzała. ;)
forma 30x40 cm, mikser, rondelek, miska
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 43
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 287
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 43
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 287
Składniki
Czekoladę posiekać i roztopić w kąpieli wodnej. Dodać masło (w kawałkach), cukier i kawę. Całość wymieszać do połączenia składników. Ostudzić.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Formę wyłożyć papierem do pieczenia.
Do ostudzonej masy czekoladowej dodać jajka i zmiksować. Mąkę wymieszać z sodą i połączyć z masą czekoladową.
Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy. Na wierzchu zrobić kleksy z masła orzechowego, widelcem wmieszać je delikatnie do ciasta. Posypać precelkami i orzeszkami.
Piec ok. 25 minut. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i ostudzić. Smacznego :)